tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
İçecekler
Keçiboynuzu Çayı Nasıl Hazırlanır? - Keçiboynuzu Çayının Faydaları
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
İçecekler
İçecek Tarifleri,içecek yapılışları,soğuk içecek tarifleri,sıcak içecek tarifleri...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Keçiboynuzu Çayı Nasıl Hazırlanır? - Keçiboynuzu Çayının Faydaları
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
1388
LinkBack
Seçenekler
26.09.13, 16:05
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Okyanus
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
Keçiboynuzu Çayı Nasıl Hazırlanır? - Keçiboynuzu Çayının Faydaları
Keçiboynuzu Çayı Nasıl Hazırlanır? - Keçiboynuzu Çayının Faydaları - Keçiboynuzu Çayının Sağlığa Faydaları
Keçiboynuzu Çayının Faydaları
Fasulye ve bezelye ile aynı bitki ailesinden olan keçiboynuzu genellikle Akdeniz’e kıyısı olan güney Avrupa, Kuzey Afrika ülkeleriyle, Ortadoğu’da doğal olarak yetişir. Bilimsel adı ceratonia siliqua olan keçiboynuzu ağacı 10-15 metreye kadar boy atabilir ve dona karşı dayanıklı yaprakları 10-20 santim uzunluğa ulaşır. Ağaç Eylül-Ekim aylarında küçük ve sık çiçekler açar. Erkek çiçeklerin karakteristik bir kokusu vardır. Ağacın meyve üretimi 15 yaşından sonra başlar ve tohum kesesi olarak da adlandırılan meyvelerin uzunluğu 30 santime kadar ulaşabilir.
Yaklaşık olarak 4000 yıldır çeşitli hastalıklara karşı tedavi amaçlı olarak kullanılan keçiboynuzu meyveleri, tohumları ve kerestesi ile pek çok kültüre yerleşmiş kullanım alanlarına sahiptir.
Prostat enfeksiyonlarının tedavisine yardımcı olur
İshali geçirir
Sindirim sistemi sorunlarını hafifletir
Kemikleri güçlendirir
Kilo kaybını destekler
Öksürüğe iyi gelir
Keçiboynuzu Çayı Nasıl Hazırlanır?
Keçiboynuzu çayını hazırlamak için farklı tarifler bulabilirsiniz. Ben burada en kolay olanını paylaşacağım. 4-5 tane kurutulmuş keçiboynuzu bir litre kadar kaynamış suyun içine atarak 45 dakika kadar bekletin. Dilerseniz keçiboynuzlarını suya attıktan sonra çok kısık ateşte bekletebilirsiniz. Daha sonra süzerek sıcak ya da soğuk olarak içebilirsiniz. Keçiboynuzlarını kullanmadan önce iyice yıkamayı ihmal etmeyin.
Keçiboynuzunun Sağlığa Faydaları
Keçiboynuzu antioksidan içeriği ile yaşlanmanın etkilerini geciktirebilir. Keçiboynuzu tozu üzerine yapılan araştırmalar özellikle servikal kanser hücrelerinin yayılmasını yavaşlattığı yönünde bulgular sunmaktadır.
Yüksek lifli keçiboynuzu şekerin kana karışmasını yavaşlatarak daha uzun süreli tokluk hissi sağlar. Bu özelliği ile diyet yapanlara tavsiye edilmektedir. Lifler aynı zamanda yüksek kolesterol seviyesini düşürmede de etkilidir. 2010 yılında “Plant Foods for Human Nutrition” dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre günde 4 gram keçiboynuzu tüketenlerin 4 hafta sonunda kötü kolesterol seviyelerinde azalma belirlenmiş.
Bağırsaklarda bağlayıcı bir etkisi olan keçiboynuzu ishal gibi sıvı emiliminin azaldığı rahatsızlıkların çözümünde etkili sonuçlar vermektedir. İshal olan çocuk ve bebeklere 2 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu ile karıştırılmış pişirilmiş elma püresi yedirmek kısa sürede ishalin geçmesini sağlayabilir. Bu yöntem yetişkinlerde de kullanılabilir.
1 yemek kaşığı (yaklaşık 6 gram) keçiboynuzu tozu günlük lif ihtiyacının %10'unu karşılar. Ayrıca içerisinde kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum, bakır, manganez gibi mineralleri barındırır.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Evliliğinin Bittiğini Düşünenlere ve Yeni Evlenenlere
Tags
cayi
,
cayinin
,
faydalari
,
hazirlanir
,
keciboynuzu
,
keçiboynuzu çayı
,
keçiboynuzu çayı faydaları
,
keçiboynuzu çayı nasıl hazırlanır
,
keçiboynuzu çayı nasıl yapılır
,
keçiboynuzu çayının faydaları
,
keçiboynuzu çayının sağlığa faydaları
,
keçiboynuzu çayının yararları
,
keçiboynuzuun sağlığa faydaları
,
nasil
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Tarhun Çayı Nasıl Hazırlanır? - Tarhun Çayının Faydaları - Tarhunun Sağlığa Faydaları
Başak
İçecekler
1
11.03.19
13:27
Arpa Çayı Nasıl Hazırlanır? - Arpa Çayının Faydaları - Arpanın Sağlığa Faydaları
Başak
İçecekler
1
26.12.17
13:53
Çin Çayı Nasıl Hazırlanır? - Çin Çayının Faydaları - Çin Çayının Sağlığa Faydaları
Başak
İçecekler
2
14.12.17
15:48
Huş Çayı Nasıl Hazırlanır? - Huş Çayının Faydaları - Huş Çayının Sağlığa Faydaları
Okyanus
İçecekler
1
01.12.17
14:34
Tarçın Çayı Nasıl Hazırlanır? - Tarçın Çayının Faydaları - Tarçının Sağlığa Faydaları
Başak
İçecekler
1
18.11.15
14:46
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
02:21
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread