![]() |
|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
İçecekler İçecek Tarifleri,içecek yapılışları,soğuk içecek tarifleri,sıcak içecek tarifleri... |
![]() | ||
![]() ![]() |
| LinkBack ![]() | Seçenekler ![]() |
![]() | #1 (permalink) | ||
![]() Fesleğen Çayı Nasıl Hazırlanır? - Fesleğen Çayının Faydaları ![]() Fesleğen Çayının Faydaları Yemeklerde çeşni ve baharat, bahçelerde süs bitkisi, sivrisinek kovucu olarak kullanılan fesleğen günümüzde gıda sektöründe çeşitli yemek soslarından salata soslarına, likör üretiminden sirkeye, kozmetik sektöründe ise parfüm, sabun ve şampuanlarda koku vermek için pek çok ticari ürünün imalatında kullanılmaktadır. Fesleğen özü en iyi antioksidanlardan (yeşil çaydan daha az etkili ancak kuşburnu çayından daha etkili) biridir. Hindistan ve diğer Asya ülkelerinde geleneksel olarak sindirim sistemi sorunlarında, mide ağrısı ve ishale karşı kullanılır. Fesleğen nane ailesindendir ve yaklaşık olarak 50 türü bulunmaktadır. Ülkemizde ve Avrupa’da en çok kullanılan fesleğen türü “Sweet Basil” yani tatlı fesleğendir. Asya’da ise “Holy Basil” denilen Hint fesleğeni popülerdir. Tatları ve sağlığa faydaları aşağı yukarı aynı olan bu türlerin yaprakları daha farklıdır. Antioksidandır Mide ağrısına iyi gelir İshali geçirir Mide ülserine karşı kullanılır Hazımsızlığa iyi gelir Hafif uyku sorunlarında kullanılabilir Ağız içinde oluşan yaraların tedavisinde kullanılır Fesleğen Çayı Nasıl Hazırlanır? Fesleğen çayını taze yapraklardan ya da kurutulmuş fesleğenden hazırlayabilirsiniz. Yaprak kullanacaksanız 250 ml kaynamış suya 2 yemek kaşığı fesleğeni rendeleyip atın. 3-4 dakika sonra süzüp içebilirsiniz. Çayı kuru fesleğenden yapacaksanız aynı miktar kaynamış suya 4 çay kaşığı fesleğen atıp 10 dakika demlemeniz yeterli olacaktır. Fesleğenin Sağlığa Faydaları K vitamini, demir ve kalsiyum yönünden iyi bir kaynaktır. 2 yemek kaşığı (yaklaşık 5 gram) taze fesleğen günlük A vitamini ihtiyacının %6'sını, C vitamini ihtiyacının %2'sini, demir ihtiyacının %1'ini, K vitamini ihtiyacının %27'sini, manganez ihtiyacının %3'ünü ve kalsiyum ihtiyacının %1'ini karşılamaya yeter. Çok iyi bir antioksidandır ve vücudu temizler. Dahili olarak mide rahatsızlıkları ve sindirim sorunlarına karşı kullanılırken harici olarak, cilt yüzeyinde böcek ısırıklarına ve kaşıntılı cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılabilir. Hindistan’da geleneksel olarak astım, stres ve diyabet tedavisinde kullanılmaktadır. --------------Tualimforum İmzam-------------- Yeniden gülmem için Beni baştan sevmen lazım....... | |||
![]() | ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Tarhun Çayı Nasıl Hazırlanır? - Tarhun Çayının Faydaları - Tarhunun Sağlığa Faydaları | Başak | İçecekler | 1 | 11.03.19 13:27 |
Arpa Çayı Nasıl Hazırlanır? - Arpa Çayının Faydaları - Arpanın Sağlığa Faydaları | Başak | İçecekler | 1 | 26.12.17 13:53 |
Çin Çayı Nasıl Hazırlanır? - Çin Çayının Faydaları - Çin Çayının Sağlığa Faydaları | Başak | İçecekler | 2 | 14.12.17 15:48 |
Huş Çayı Nasıl Hazırlanır? - Huş Çayının Faydaları - Huş Çayının Sağlığa Faydaları | Okyanus | İçecekler | 1 | 01.12.17 14:34 |
Tarçın Çayı Nasıl Hazırlanır? - Tarçın Çayının Faydaları - Tarçının Sağlığa Faydaları | Başak | İçecekler | 1 | 18.11.15 14:46 |