Kanserde Genel Tedavi ve Beslenme-Kanser Hastaları için Yararlı Besinler Kanserde Genel Tedavi ve Beslenme-Kanser Hastaları için Yararlı Besinler Öncelikli olarak kansere neden olan sebebler ortadan kaldırılmalı, mütehassıs bir doktor kontrolunde olunmalı ve tıbbi tedavinin yanında aşağıda genel olarak tedaviye yardımcı olacak vitaminler,minerall er ve şifalı bitkiler kulanılmalıdır. VİTAMİNLER : A Vitamini B Vitamini C Vitamini E Vitamini MİNERALLER : İyot Demir Çinko Selenyum Magnezyum ŞİFALI BİTKİLER: Kırlanğıç otu Ökse otu Susi Batı Mazısı Adaçayı Ardıç Tohumu Söğüt yaprağı Isırgan otu veya tohumu (*) SEBZE VE MEYVELER: Tere Karanfil Sarmısak Havuç Lahana Soğan Kırmızı Pancar Ispanak Kabak Her tür meyve (Ham olmayan) PROTEİNLİ GIDALARDAN : ETLER: Haftada bir gün 100 gr yağsız dana karaciğeri " " 150 gr yağsız dana eti " " 150 gr piliç eti " " 150 gr yağsız deniz balığı SÜTLER: Yağsız süt hergün bol bol içilebilir Beyaz az tuzlu penir Süt kesiği Günlük 2 çay bardağı yoğurt KARBONHİDRATLI GIDALAR (ŞEKER ve ŞEKER SAĞLAYAN GIDALAR) HUBUBAT-BAKLİ YATLAR: Kepekli un ve mamülle Esmer pirinç, yulaf unu, yulaf ezmesi Soya ve şekersiz mamülleri MEYVELER: Hayvan gübresi ile yetiştirilmiş olgun meyveler Kaysı, muz, kiraz, murt, portakal, limon, elma, armut, çilek, dut, kuşburnu, ve diğerleri Meyvelerin taze çıkarılmış suları SEBZELER: Taze fasulye, taze bezelye, soya, kırmızı pancar, marul, çiğ ıspanak, bolca kabak, 1 veya 2 adet havuç Bolca maydanoz Soğan, turp, domates ve semiz otu YAĞLAR: Mısır özü ve ayçiçek yağları 1 tatlı kaşığı sıkma zeytin yağı BAHARATLAR: Malt hülasası Toz pakmaya Zerdeçal,zencefil, tarçın, karanfil, dere otu Yukarda saydığımız bu besinler kanser hastaları için faydalı ve kullanılması tedavi için gerekli olan besinlerdir. Not: İnternetten alıntıdır. |