Kanser Hastalarının Yemesi Sakıncalı Olan Besinler Kanser Hastalarının Yemesi Sakıncalı Olan Besinler ETLERDEN: Tüm Yağlı etler Pastırma salam, sosis, sakadat, kelle, paça,işkembe Deniz kabuklu ürünleri ve yağlı balıklar Tüm av hayvanları SÜTLERDEN: Yağlı süt Krema, Kaymak, Süt tozu, konserve süt 2 çay bardağından fazla yoğurt HUBUBATLARDAN: Beyaz un ve ürünleri Beyaz pirinç Kuru fasulye, Kuru bezelye MEYVELERDEN: Sun'i gübre ile yetiştirilmiş veya sık sık ilaçlanarak yetiştirilmiş meyveler Olgunlaşmamış tüm meyveler ve çağlaları Üzüm ve üzüm ürünleri Şekerli meyve suları Kestane Şekerli kompostalar Fazla bal (Günlük 1 tatlı kaşığından fazla yenmez) SEBZELERDEN: Patates, pazı, patlıcan, yeşil domates, mantar, konserve sebzeler,beyaz ve kırmızı lahanalar YAĞLARDAN: Margarin çeşitleri Rafine edilmiş sıvı yağlar Kızartmada kullanılmış yağlar Hayvani yağlar BAHARATLAR: Soda, maden suları, dondurma, çikolata, kakao, kahve, çay Alkollü içecekler Sirke, sirkeli turşular, hardal, acı biber Not: İnternetten alıntıdır. |