Kuru Kayısı Hoşafı - Kuru Kayısı Hoşafı Tarifi Kuru Kayısı Hoşafı Malzemeler 250 gram kuru kayısı 3 adet karanfil 10-11 su bardağı su 1 bardak toz şeker(tatlı isteyen şeker miktarını arttırabilir) 2-3 damla limon suyu Hazırlanışı Geceden kuru kayısıları soğuk suya koyun. En az 12 saat suda kalıp yumuşamalı. Yapacağınız zaman iyice yıkayın. Tencereye alın ve yumuşayana kadar haşlayın. İyice yumuşayınca içine şeker ve karanfili koyun, limon suyunu sıkın. 5-6 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun… Not: Hoşafı çocuklar içmeyi pek sevmez ,bir kapta robottan geçirdikten sonra çocuğunuza meyve suyu olarak içirebilirsiniz, katkısız ve doğal…Ramazan için de en sağlıklı içecekler arasında ayrıca sindirime de yardımcı… --------------Tualimforum İmzam-------------- Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım. Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA |