Ananas Şurubu - Ananas Şurubu Tarifi Ananas Şurubu 1 adet taze ananas 1,5 su bardağı su 1,5 su bardağı toz şeker ve 1 çay kaşığı limon tuzu 1 adet ananasımız var demiştik ananası manavda soyduruyoruz kaba bir şekilde doğruyoruz şimdi pişirmek üzere ateşin yanına gidelim suyu tencereye koyduk, kaynamaya başladı şimdi az önce doğradığımız ananasları atıyoruz şöyle ateşi kısıyoruz, kapağı kapatıyoruz yumuşayana kadar haşlıyoruz ananasımız yumuşamaya başlamış ama tam yumuşamamış, bizim istediğimiz yarım pişmiş olması şimdi ateşi kapatıyoruz ve bir blander yardımıyla ananası parçalıyoruz ananas tamamen parçalandı şimdi üzerine şekerimizi ilave ediyoruz ve ateşi tekrar açıyoruz normal reçel yapar gibi kaynatıyoruz şerbetlerin ve reçellerin üzerleri köpüklenir ve biz köpükleri alacağız daha önce de söylediğimiz gibi, köpük kalırsa fazla dayanmaz küflenmasine neden olur evet bu şekilde köpükleri alıyoruz şurup kıvam almaya başladı artık limon tuzunu ilave ediyoruz şöyle bir 5 dakika daha kaynatıyoruz, sonra ateşten alacağız limon tuzundan sonra güzel bir kıvam aldı şimdi ateşi kapatıyoruz, tencerede soğumasını bekliyoruz ananas şurubu tam anlamıyla soğudu artık uygun büyüklükte bir kavanoza dolduruyoruz artık kavanozun kapağını sıkıca kapatıyoruz ve buzdolabının kapak kısmına yerleştiriyoruz 2-3 ay çok rahat dayanıyor servis yapacağımız zamanda 1 su bardağı su içine... 2 çorba kaşığı şurup ilave ederek servise sunuyoruz anavatanı Güney Amerika olan, lezzetli, kokulu... güzel bir meyvenin tarifini paylaştık --------------Tualimforum İmzam-------------- Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım. Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA |