Pekmezli İncir Hoşafı - Pekmezli İncir Hoşafı Tarifi Pekmezli İncir Hoşafı Malzemeler: -15 adet kuru incir -1 su bardağı incir pekmezi -2 litre su Yapılışı: Ben bu şerbetin asıl yapımını gördümse de, kendim asıl haliyle yapmadım yapamadım. Bunun için annelerimize, hatta onların annelerinin hünerine ihtiyacımız var. Ben yine de hem benim yap-tığım şekliyle, hem de babaannelerimizin yapışıyla tarifi vermek istiyorum. Suyu bir yandan kaynamaya bırakırken, iki adet büyük bıçağı iki eliyle birden kullanıyoruz. Kuru inciler saplarından ayrılıp, bir büyük ekmek tahtasına konuyor, bıçak kıyma yapar gibi incirler çift bıçakla incecik kıyılıyor. Kıyılan incirler, yeniden elle bir topak yapılıp tekrar kıyılıyor. İncirler minicik kalana kadar bu işlem devam ediyor. Ben bu aşamayı mutfak robo-tumla yapıyorum, hünerimin aslı budur. Kaynayan suya, pekmezi azar döküp karıştırarak, şerbeti elde ederiz. 3 dakika kadar kaynattığımız şerbetimize, kıyılmış incirlermizi ilave ederiz. Soğumaya bıraktığımız şerbet, soğuk soğuk servis edilmelidir. Pekmezli incir şerbeti diğer şerbetlerden farklı olarak, kendinden gelen bir tada, dolayısıyla da ağırlığa sahiptir. Evinde buz kıracağı olanlar, bu şerbeti kırılmış buzla servis edebilirler. İncir şerbeti çam fıstıklarıyla servis edilebiliyor, üzerine birkaç tane de nar tanesi, gerçekten şerbeti farklı bir hafifliğe bürüyüp, kolay içilebilir bir kıvam veriyor. Kışın içecekler için, bu şerbeti daha ılık servis etmelerini, üzerne de nar tanelerini daha bol tutup, kaşıkla içmelerini önerebilirim. Özellikle çocuklar için çok sevilen bir besleyici oluyor. --------------Tualimforum İmzam-------------- Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım. Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA |