Padişah Hoşafı - Padişah Hoşafı Tarifi Padişah Hoşafı Malzemeler: 10 adet kuru incir 6 adet kuru kayısı 1,5 çay bardağı kuru üzüm 1 avuç badem 1 avuç Antep fıstığı 8-10 adet kuru erik 3 adet karanfil 2 su bardağı toz şeker 8 su bardağı su Hazırlanışı: Su ve şeker bir tencereye konur. Orta ateşte şeker eriyince birkaç parçaya kesilmiş incir katılır. İncirin çekirdekleri suya çıkmaya başlayınca ince kabukları alınmış badem ve antep fıstığı katılır. 15 dakika sonra karanfil, kuru üzüm, doğranmış kayısı ve erik eklenir. Kuru meyveler şişene kadar pişirilir. Soğuk servis yapılır. Afiyet Olsun. --------------Tualimforum İmzam-------------- Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım. Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA |