tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Elsanatları,Örğü,Dantel,Nakış
>
Hobiler
Gül Kurutma
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Hobiler
Hobilerinizi paylaşacağınız güzel bir alan...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Gül Kurutma
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
1718
LinkBack
Seçenekler
07.11.09, 00:19
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Tanem
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Oct 2008
Nerden: Isparta
Mesajlar: 657
Konular: 414
Puan Grafiği
Rep Puanı:1850
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 39
26 Mesajına 77 Kere Teşekkür Edlidi
:
Gül Kurutma
Gül Kurutma
En iyi sonuçlar için, içine su ve çiçek koruyucu (yoksa 1 litre su içine bir kutu schweppes gazoz veya yine 1 litre su içine 1 çorba kaşığı şeker) koyduğunuz bir vazoya gonca gülleri yerleştiriniz. Güllerin bu suda yarım açılmalarına kadar bekleyiniz. Eğer gülleri, açılmalarına müsaade etmeden kurutursanız çok küçük goncalı kuru güller elde edersiniz. (Tabii ki eğer istediğiniz bu ise ilk maddeyi atlayarak verilen talimatları uygulamaya devam edebilirsiniz). Güllerin yarı açılmalarına müsaade ettikten sonra, hepsini vazodan çıkarınız ve saplarının en altından bir ip bağlayarak ters çevirin ve kuru bir yere baş aşağı asınız. Güllerin tamamen kuruması, nem derecesine de bağlı olarak yaklaşık iki hafta almaktadır. Güllerin tamamen kuruyup kurumadığını anlamak için goncasını hafifçe sıkınız. Eğer hala yumuşaklık var ise henüz tamamen kurumamışlardır. Gül goncaları tamamen sertleşince, bağlı oldukları ipi açabilir ve istediğiniz gibi yerleştirebilirsiniz. Kuruyan güllere istenirse daha sert ve parlak durmaları ve parçalanma ve dökülmelerini önlemek için saç spreyi sıkabilirsiniz.
POTPURİ YAPIMI
1. Çiçek tamamen açıldıktan hemen sonra ancak kahverengileşmeye başlamadan önce, güllerin yaprakları toplanır. Düz bir satıhta kurumaya bırakılır.
2. Her yarım bardak kuru yaprak için 1 yemek kaşığı birleştirici konur. Kuru lavanta, kuru meşe yosunu, ince ağaç kabuğu gibi malzemeler konur.
3. En sevdiğiniz tamamlayıcı baharatı da ekleyiniz. Tarçın, karanfil, küçük hindistan cevizi, kurutulmuş narenciye kabukları ve vanilya çekirdekleri çok iyi sonuçlar verirler.
4. Birkaç damla kokulu yağ veya en sevdiğiniz parfümden damlatın.
5. Tüm bu maddeleri uygulamaya koyduktan sonra, potpuri karışımınızı yaklaşık 10 gün kadar ağzı sızdırmaz bir kavanozda olgunlaşması için bırakınız. Malzemelerin iyice karışması için, kavanozu her iki üç günde bir hafifçe çalkalayınız.
Bu güzel potpuri çeşitli şekillerde kullanılabilir. Kırmızı gül yaprakları, kurudukları zaman, çok güzel bir kızıl tonuna dönüşürler ve zencefil renkli bir kapta, bir şekerlikte veya antika bir bakır kapta çok hoş dururlar. Potpurinizi yastıklarınızın içine de koyabilir veya küçük keselere koyarak gardırobunuzun içine asabilirsiniz. Yine minik şık keselere potpurinizi koyarak, arkadaşlarınıza vereceğiniz hediyeye ilave ederek ayrı bir şıklık katabilirsiniz. Potpuri kesesi yapmanın en kolay yollarından biri de hazırlanan bu kokulu karışımdan küçük bir avuç dolusunu ipek veya pamuklu şık bir mendilin içine koyarak ağzını saten bir fiyonk veya kurdele ile bağlamaktır.
Tags
gul
,
kurutma
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
02:39
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread