Tırnak Bakımının Püf Noktaları Tırnak Bakımının Püf Noktaları Uzmanlar, yanlış manikürden dolayı çıkan şeytan tırnaklarının ellerin mikrop kapmasına ve iltihaplı hastalıklara yol açabileceğini belirtiyor.
Sağlıksız ortamlarda yapılan manikürler ise çok ciddi rahatsızlıklara neden olabiliyor. İşte Dermatolog Dr. Meriç Aksoy'dan tırnak bakımına dair önemli ipuçları ... Tırnak bakımı nasıl yapılmalı?
Parmak uçlarını darbelerden korumak, küçük cisimleri tutmak gibi önemli görevleri olan tırnakların güzel ve bakımlı olması, kişinin kendine güvenini artırır. Sağlıklı tırnaklar sert, düzgün yüzeyli, ten rengine yakın renkte ve esnektir. Böyle tırnaklara sahip olmak için her hafta düzenli bakım yapmalısınız. 4-6 haftada bir de profesyonel bakım yaptırmanız iyi olur. Profesyonel bakım için kendi manikür aletlerinizi götürün, manikür suyunun size özel olmasına ve aletlerin sterilizasyon makinesinde bekletildiğine de dikkat edin.
• Tırnaklarınızı her biri aynı boyutta olacak şekilde düzgünce kesin. Çok derine girmeyin, aksi takdirde enfeksiyon ve batıklar oluşabilir.
• Tırnağa, törpüleme işlemini hep aynı yöne doğru yaparak şekil verin.
• Tırnak etlerini yumuşatmak için ellerinizi suda bekletip, yumuşayan tırnak etlerini makasla kesebilir ya da tahta çubukla geriye doğru itebilirsiniz.
• Renkli ojeyi alta koruyucu ve besleyici bir oje sürdükten sonra uygulayın. Tırnak bakımında nelere dikkat edilmeli?
Sağlıklı, güçlü görünümlü tırnaklara sahip olmak için iş yaparken mutlaka eldiven kullanın. Suda, deterjanlı suda, tozlu ortamda korumasız kalmamalarına dikkat edin. Kaliteli bir el kremi kullanın. Tırnak masajını kökten uçlara doğru yapın; unutmayın ki el ve tırnak sağlığı açısından masaj çok önemlidir.
Kaynak: Kelebek, Nilüfer Pazvantoğlu |