tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Güzellik-Bakım-Makyaj
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Güzellik-Bakım-Makyaj Çirkin insan yoktur . Bakımsız insan vardır .... Makyaj teknikleri,bakım önerileri,zayıflama,diyet,maskeler,cilt bakımı,güzellik önerileri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Bilimsel Cilt Bakımı : Cilt Bakımı Ürünleri
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1357

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 13.07.08, 09:43   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 413
Konular: 272
Puan Grafiği
Rep Puanı:1112
Rep Gücü:0
RD:Hazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 9
8 Mesajına 9 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Bilimsel Cilt Bakımı : Cilt Bakımı Ürünleri

Cilt bakımı ürünleri içeriğindeki maddelerin ne işe yaradıklarını bilmek, en doğru ürünü seçmekte size yarımcı olacaktır.

En iyi seçimi yaparken, çalışmalar ve deneyler doğrultusunda bilimsel gerçekler ile çalışan ve iyi ünü oran markalardan ürünleri kullanmanız kişisel bakımınız için önemlidir. Deneme yanılma yöntemi size en uygun ürünü bulma konusunda önem verilmesi gereken bir konudur.


İçerdiği Maddeler

Cilt bakımı ürünleri içeriğindeki maddelerin ne işe yaradıklarını bilmek, en doğru ürünü seçmekte size yarımcı olacaktır.
Cilt bakımı ürünlerinde, aşağıdaki maddeleri arayınız.


•Allantoin : Cildi rahatlatıcı ve iyileştirici etkileri olan bir madde.


•AHA (Alfa-Hidroksit Asit): Cilt yüzeyindeki ölü hücreleri vücut dışına atan bir maddedir. İçeriğinde glokalik asit, laktik asit, sitrik asit, karışık meyve asitleri, malik asit, şeker kamışı özleri ve hidro Caprylic-asit bulunabilir.


•Amino asitler: Ciltte su tutmaya ve cildin kurumasına izin vermeyen protenlerdir.


•Antioksidanlar: Cildi serbest radikallerin vereceği zararlardan korurlar. Örnek olarak C ve E vitaminleri, koenzim Q10, Alfa-Lipoik Asit , üzüm çekirdeği özü, likopen, resveratrol, glutation, flavanoit, beta-keroten, selenyum ve çinko olarak sayılabilir.


•Balmumu: Doğal olarak bulunan ve cildi nemli tutan bir bileşen maddedir


•Benzoyl peroksit :Akne tedavilerinde kullanılan aktif bir maddedir. Kuruluk, irritasyon ve kaışıntı, kızarıklığa neden olabilir.


•BHA (Beta-hidroksi asitler) : Tropik asit, salicylic asit ile berbaber ciltteki ölü hücreleri dışarı atarlar, akne tedavisinde kullanılırlar ve cildi foto yaşlanmaya karşı korurlar.


•Bitkiseller (Botanikler) : Deniz yosunu, aloe vera, üzüm çekirdeği özü, yeşil çay, soya, ipek proteinleri, avokado yağı, kakao yağı, shea yağı, witch hazel (hamamelis virginiana),balmumu, linolik, palmitik ve oleik asit gibi örneklerden oluşan botanik maddelerdir. Cilde iyi geldikleri bilinmektedir


•Biyolojik ürünler : İnsan veya hayvandan alınan plasenta, kolajen ve diğer bileşkenlerdir


•Folik asit: İnsan vücudunun üretemediği bir B Vitaminidir ve yaşlanan cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur.


•Hydramine: Cildin doğal yapısında bulunur ve yumuşak, esnek bir cilt için derinlemesine ve kalıcı nemlendirme sağlar.


•Kafein : Ciltte oluşabilecek ödemleri ve şişlikleri indirici ve iyileştirici bir etkisi olan maddedir.


•Kafur: Deriyi yumuşatarak kaşıntıları gideren bir maddedir


•Seramitler : Bir çeşit lipit olan seramitler cildi nemli tutmaya ve Transepidermal su kaybı sırasında kaybettiği suyu geri kazandırmaya yararlar


•Setil alkol: Cildi rahatlaran ve pürüssüz olmasını sağlayan bir nevi deri yumuşatıcıdır. Cildi kurutmaz.


•Kollajen: Su tutma kapasiteleri ile cildi her daim cildin su oranını koruyan bir çeşit proteindir


•Kolestrol: Cildin doğal nemlendiricisi olan bir çeşit lipit olan kolestrol cildi pürüssüz yapar


•DHA (Dihydroxyacetone) : Bronzlaştırıcıların etkin maddesidir. Üst katmanlardaki proteinleri harekete geçirerel cilt rengini koyulaştırır


•Elastin: Su tutmaya yarayan bu protein aynı zamanda oluşabilecek transepidermal su kayıplarını önlemeye de yardımcı olur.


•Etilendiamin tetraasetikasit (EDTA): Birçok cilt bakım ürününde bulunan bir çeşit koruycudur ancak kaşıntı veya tahrişe neden olabilir


•Etil alkol : Antibakteriyel özelliği sayesinde bir çeşit temizleyici olarak da bilinen etil alkol, aşırı cilt kuruluğuna ve tahrişe neden olabilir. Cildi tahriş edebilecek diğer alkollar ise benzil alkol, etanol, isopropyl alkol, metanol ve SD alkol olarak sayılabilir


•Yağ asitleri : Deri yüzeyini yumuşatan doğal nemlendirici görevi gören yağ asitleridir. Fosfolipit, trigliserit ve sterol içerirler.


•Gliserin : Gliserin cildi hem nemlendiren hem de yumuşatan bir bileşen maddedir


•Hyaluronic asit: Mükemmel su tutma kapasitesi ile cildin kurumasını engelleyen bir bileşendir.


•Hidrokinon: Ciltte oluşan çil, benek ve diğer lekelerin görüntüsünün azalmasında işe yarayan ve cildin renk tonun açan bir çeşit ajandır


•Kaolin : Çeşitli yüz maskelerinde ve makyaj ürünlerinde kullanılan bir çeşit mineral olan kaolin cildin aşırı yağlanmasının önüne geçer.


•Lanolin : Koyun tüyünden elde edilen bir maddedir. Hassas ciltleri nemlendirerek tahrişi önler, özellikle egzeması olan kişilerin kullanması önerilir.


•Pantenol: B5 vitamininin kimyasal ismidir. Cildi iyileştirir. Su tutma kapasitesiyle cildi yumuşatır


•Para-aminobenzoic asit (PABA): Cildin güneş ışınları yüzünden tahriş olmasını engelleyen ve güneş kremleri içinde kullanılan etkin bir maddedir.


•Parabenler: Bazı cilt bakım ürünlerinde bulunan preservativler (koruyucular) arasında sayılırlar. Cildi hassas kişilerde tahrişe neden olabilir.


•Vazelin : Cildi nemlendiren ağır ve çok güçlü bir bileşendir. Nem kaybını önler ancak sivilce oluşumlarına neden olabilir.



•Propilen glikol: Suyu tutar ve ciltte nemlendirici görevini üstlenir


•Q10 : Koenzim Q10 vücudda bulunan doğal bir madde olup, cildin doğal fonksiyonunu dengeler ve serbest radikallere karşı olan preservatif etkiyi güçlendirir.


•Retinol : A vitaminin kimyasal ismidir. Akne tedavisinde kullanılır. Retinoidler grubuna dahil olan tretionin kadar etkili değildir.


•Silika: Cilt bakım ürünleri içine ve bazı makyaj ürünlerine eklenen, ciltte aşırı yağlanmayı engelleyen bir tür maddedir.


•Silikonlar: Cilt bakım ürünleri içine eklenir ve cilde daha kolay etki etmelerine yardımcı olur. Bazı yara izlerinin görüntüsünü azaltır. .


•Sodyum laurel sulfat : Birçok temizleyici üründe bulunan bir çeşit köpürtücü maddedir. Hassas ciltleri tahriş edebilir.


•Sülfür: Bazı temizleyicilerde ve akne tedavisinde kullanılan ürünlerde bulunan antibakteriyel bir ajandır.


•Trigliseritler: Vücutta doğal olarak bulunan mükemmel nemlendirici özelliklere sahip bir maddedir


•Urea: Cildin dış yüzeyindeki koruyucu katmanda bulunan ve su tutma özelliği sayesinde etkili bir nemlendirici özelliğe sahip bileşendir.


Temizleyiciler

İyi bir cilt bakımındaki birinci adım temizleme olmalıdır. Temizleyici kullanmak derideki kirli, aşırı yağlı ve ölü hücreleri vücuttan atar ve tıkanmış gözenekleri açmakta yardımcı olur.
Bununla beraber, temizleyici ürünler ciltteki aşırı yağı ve istenmeyen maddeleri temizlerken aynı zamanda etki dengesini korumalı cildin hassas pH değerleri ile doğal nem faktörleri olan su tutucu ajanları da sağlıklı düzeyde tutmalıdır.


Cildin ideal pH değerleri 5.4 ile 5.9 arasında olmalıdır. İzopropil alkol içeren bazı agresif temizleyiciler ciltteki kiri ve yağı iyi temizleyebilir, fakat cildin pH değerlerini bozarak düzgün işleyen fonksiyonlarına zarar verebilir. Bu tarz temizleyiciler aynı zamanda cildin doğal nem faktörlerini de azaltabilirler.


Diğer bir yönden bakarsak, temizleme işlemi çok hassastır, sabun içermeyen kremlerle cilt temizliği yapmak ciltteki yağ ve kiri atma konusunda çok efektif olmayabilir.


İdeal bir temizleyici kişinin cilt tipine ve ihtiyaçlarına göre şekillenir. Seçenekler sınırsızdır, sabundan temizleme mendillerine kadar ürün çeşitleri arasında kişi kendine en uygun olanını tecrübe ederek bulmalıdır.

Temizleyici sonrası tonik veya nemlendirici kullanmak da ayrıca cildin pH değeri ve nem faktörlerini korumak konusunda faydalıdır.

Tonik ve Nemlendiriciler

Nemlendiriciler yardımıyla cildi su açısından zengin tutmak, görünüş ve doku açısından cilde yararlıdır. Nemlendiriciler su tutucu bileşenler içerirler ve su kaybına engel olurlar. Aynı zamanda cildi pürüssüz ve yumuşak bir hale getirirler.

Cildin pürüssüz ve yumuşak olma derecesi, cilt tipine göre uygulanacak olan ürünlerin türüne göre değişkenlik gösterir.


Jeller: İçeriğindeki maddeleri su, alkol veya sıvı yağ bazında cilde yayarlar. Ciltte yarattıkları hızlı bir buharlaşma işlemi sonrasında bir serinlik yaratırlar. Tipik olarak en hafif ve yağlı nemlendiricilerdir.


Losyonlar: Kuru ve pudra haline getirilmiş içeriği suda çözülmüş olan ürünlerdir. Kısmen hafif derecedeki bu nemlendiricler deri tarafından çabukça emilir, genelde kaygan bir doku hissi vermezler.


Kremler: Losyonlardan daha ağırdır ve cildi nemlendirip korumada daha etkili bir türdür. Su ve yağ emülsiyonlarıdır.Losyonlardan daha yapışkan ve kaygan bir his verirler.


Merhemler: Tüm nemlendiriciler arasında en yağlı olanlarıdır. Ağır ve yapışkandırlar.


Unutmayın, bir nemlendirici ne kadar ağırsa su kaybını önlemekte o kadar yararlı olacaktır. Bununla beraber ağır nemlendiriciler gözenekleri tıkayabilir, kir, yağ ve bakteriyi içeride tutup sivilce oluşumuna sebebiyet verebilirler.


Tonikler


Temizleme sonrasında kullanılacak olan tonikler ciltteki kir, yağ, makyaj ve ciltte kalmış aşırı temizleyici içeriğini dışarı atar. Tonikler, temizleyiciler nedeniyle bozulma ihtimali olan ciltteki pH dengesini düzeltecek şekilde formüle edilmişlerdir. Ayrıca cildi tekrar nemlendirmeye yarayacak bileşkenleri içerirler.

Güneş Koruyucular

Cildimizi güneşe karşı korumanın en iyi yolu, güneş ışıklarına az maruz kalmaktır.Cilt yaşlanması ve cilt kanserine karşı, bundan sonra yapılabilecek en iyi ikinci koruma ise güneş koruyucu ürünler kullanmaktır. İnsanlar güneş ışınları altında 20 dakikadan daha fazla kalacakları her gün güneş koruyucu kullanmalıdırlar.

Güneş koruyucular, UV (ultra viyole) ışınlarını yansıtmak, yaymak ve dağıtmak için içeriklerinde çok fazla bileşkene sahiptir.


Güneş koruyucu faktör (GFK) , güneş koruyucu ürünlerin, kişinin cildini UV ışınlarına karşı koruma seviyesini ve kişinin güneş altında cildi yanmadan ne kadar kalabileceğini açıklayan bir seviyedir. Genel olarak yüksek GFK seviyesi, ürünün cildinizi daha iyi koruduğu ile doğru orantılı da olsa, kişisel olarak cildin güneşe karşı hassaslığı göz önünde bulundurmalıdır. Örnek olarak güneş ışınlarına karşı çok zayıf ve hassas bir cilde sahip kişi,gün içinde güneş altında 5 dakikadan fazla durduğunda cildinde yanıklar hissedebilir, ve GFK’si 30 olan bir ürün kullandığında koruyucu süresini 150 dakikaya kadar (5x30) arttırabilir.

Elbette bu bilgi insanların güneş altında daha fazla süre geçirmeleri için iyi bir neden değildir. Bir insanın cildi güneş altında kaldığında yanmıyor bile olsa, aşırı güneş ışını altında kalmış cilt zarar görebilir.

Güneş Koruyucular ve Çok Yönlü Koruma

Güneş Koruyucu Faktör (GFK) cildi sadece UVB ışınlarına karşı koruma oranını verir. Çok yönlü koruma sağlayan güneş kremleri ise hem UVB hem de UVA ışınlarına karşı koruma sağlarlar. Fakat bir güneş kremi ürününün cildi UVA ışınlarına karşı korumasının oranını verebilecek bir standart yoktur.

GFK 15-30 arasındaki güneş kremleri içeriğinde aşağıdaki maddeleri arayabilirsiniz. Bu maddeler cilde UV radyasyonu açısından daha iyi bir koruma sağlarlar:
Hazan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bakimi, bilimsel, cilt, urunleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Her Türlü Cilt İçin Temizleyici - Cilt Bakımı İçin Evde Yapabileceğiniz Maskeler Başak Güzellik-Bakım-Makyaj 0 27.05.13 17:25
Cilt Sıkılaştıran Tonik - Cilt Bakımı İçin Evde Yapabileceğiniz Maskeler Başak Güzellik-Bakım-Makyaj 0 27.05.13 17:16
Bitki Yağlarıyla Cilt Bakımı - Bitki Yağlarıyla Cilt Bakımı Reçeteleri Berfin Güzellik-Bakım-Makyaj 0 11.06.12 02:00
Cilt Bakımı Güllü Güzellik-Bakım-Makyaj 0 10.08.08 18:52
Özel Cilt Bakımı Hazan Güzellik-Bakım-Makyaj 0 13.07.08 08:51


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:55 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2