Ağda Nedir Nasıl Yapılır? Kıl temizlemek için hangi yöntemi seçmeliyim? Çam reçinesine alerjiniz yoksa sir ağdayı öneririz. Ağrıya dayanıksız bir yapınız varsa koltukaltı bölgesi, bikini bölgesi ve bıyık bölgesinde tüy dökücü krem kullanmanız önerilebilir, fakat bu yöntemin jiletle alma olmamasına dikkat edin, çünkü jilet ile almanız durumunda kıllar güçlenir. İnsanlar neden kıllarından-tüylerinden kurtulmaya çalışır?
Bunun en önemli amacı estetik bir görünümdür. İnsanlar eski çağlardan beri kılları temizlemeye çalışmışlar, bu şekilde güzel görünmeyi amaçlamışlardır. Kadınlarda kadınlık hormonların etkisi nedeniyle koltukaltı ve bikini bölgesi dışında çıkan kıllar seyrek ve güçsüzdür. Kıllı bir kadının hormonlarda bir bozukluk olabileceğini tahmin etmek zor değildir. Erkekler, kadınlarla ilgili içgüdüsel bazı güzellik algılarına sahiptir. Bel kalça oranının düzgün olması (bu oran 7’ye 10 civarındadır), pürüzsüz bir cilt (akne ve benzeri oluşumlar hormonal bozukluk belirtisi olabilir), kılların az olması gibi bazı belirtiler, kadının hormonal dengesinin yerinde olduğunu dolayısı ile çocuk yapabileceğini gösterir ve erkekler böyle kadınları içgüdüsel olarak çekici ve güzel bulurlar. Kılların alınması, sadece kadınlara özgü değildir, erkekler de en azından sakal tıraşı olurlar ve bazıları bir kısım vücut kılını da alır. Eski Roma hamamlarında erkeklerin kıllarını cımbızla aldırdığı iyi bilinen bir tarihi gerçektir.
Kıllarını aldırmanın hijyenik bir yönü de vardır. Kılların yoğun olduğu bölgelerde bakteriler çoğalarak hoş olmayan kokulara sebep olurlar. Öte yandan, sir ağda gibi epidermisin ölü tabakasını kaldırarak peeling yapan yöntemler, ciltteki hücreleri canlandırır, cildi tazeler ve yaşlanmayı geciktirir. Erkekler sir ağda yaptırabilir mi?
Tabii ki evet. Bu tamamen keyfinize kalmış bir konudur. Erkeklerde elmacık kemikleri üzerindeki ve kulaklardaki kılların alınması için sir ağdayı özellikle öneriyoruz. Büyük şehirlerdeki bazı erkek kuaförleri bu yöntemi kullanmaya başlamıştır. Erkeklerde diğer vücut bölgelerinde de sir ağdanın kullanılmasının bir sakıncası yoktur. Yalnız, kılların yoğun olduğu bölgelerde kıllar makasla bir santime kadar kısaltılmalı ve ağdayı yapan kişi deneyimli olmalıdır. Erkeklerde skrotum (hayalar) bölgesinde cilt hassastır, bu nedenle bu bölgeye ağda yapılmasını kesinlikle önermiyoruz. Sir ağdanın sağlık yönünden bir sakıncası var mı?
Sir ağda, çam reçinesine alerjisi olan kişilerde ciltte geçici rahatsızlıklara sebep olur. Alerjik olmayan kişiler için eğitimli ellerde yapılan ağdanın sağlık açısından hiçbir sakıncası yoktur.
Ağda yapılacak cildin sağlam olması gerekir. Güneş yanığı, deride kesik, yara, çatlak varsa, çeşitli deri hastalıkları varsa ağda yapılmaz. Dermatolojik tedavi görüyorsanız veya şeker hastalığınız varsa sir ağda kullanımı için doktorunuza danışınız. Çok yaşlı ve derisi gevşek yapıda olan kişilerde sir ağda önerilmez. Sir ağda yaptırdıktan sonra cildimde mantar hastalığı oluştu. Bunun nedeni nedir?
Sir ağda, kimyasal yapısı itibarı ile hiçbir mikroorganizma barındırmaz. Firmamızın ürettiği kartuşlar ağdalarda kartuş başlığı da ambalajla kapatılarak cilde temas eden kısmın kullanımdan önce herhangi bir şekilde kirlenmesi önlenmektedir. Mantar hastalığı kaptıysanız, bunun nedeni ağda yapan güzellik salonunun hijyenik kurallara uymaması olabilir. Kendilerini bu konuda uyarınız, veya güzellik salonunuzu değiştiriniz. Bir arkadaşımın sir ağda uygulamasında derisinin yüzeyinin kalktığını duydum. Bunun nedeni nedir?
Kullanılan sir ağda kalitesinin düşük olması veya ağda yapan kişinin deneyimsiz olması bu tip bir soruna yol açabilir. Ülkemizde merdiven altlarında izinsiz ve denetimsiz üretim yapan çok sayıda küçük sir ağda üreticisi vardır ve bazı güzellik salonları maalesef ucuz olduğu için bu ağdaları kullanabilmektedir. İyi bir sir ağda kılı ve derinin en yüzeydeki tabakasını tutar ve daha derinlere nüfuz etmez. Daha derinlere nüfuz eden ağdalar hem uygulama sırasında ağrı yapar, hem de deri yüzeyini kaldırabilir. Bu nedenle gittiğiniz salonun hangi marka ağda kullandığını, elemanlarının deneyimli olup olmadığını soruşturmanızı öneririz. Sir ağda yaptırıyorsam arada bir klasik ağda yaptırmamın bir sakıncası var mı?
Şeker bazlı ağdalar, sir ağda tarafından güçsüzleştirilen kıl köklerini şekerle besleyerek tekrar güçlendirmektedir. Bu nedenle arada bir klasik ağda yapılmasını önermiyoruz. Regl döneminde sir ağda yaptırmamın bir sakıncası var mı?
Regl (adet) döneminde vücutta hafif ödem olur. Bundan dolayı ağda biraz daha ağrılı olabilir. Regl döneminden üç gün sonra ağda yaptırmanızı öneririz. Sir ağda ne sıklıkta yapılır?
Başlangıçta üç haftada bir gitmelisiniz. Üç-altı uygulamadan sonra bir-birbuçuk ayda bir yaptırmanız uygundur. Evde sir ağda yapabilir miyim?
Evet. Kartuş ağda yapmak için ısıtma makinesi almalısınız. Isıtma makinelerinin ev kullanımı için küçük modelleri vardır. Firmamız da ev tipi makine üretimi için çalışmaktadır. Bu makineden başka ağda kağıdı ve ağda temizleme yağına ihtiyacınız olacaktır.
Ayrıca ocakta ısıtılan daha farklı formüllü ağdalar da vardır. Bunlar tahta spatül ile uygulanır ve kağıda gerek duyulmadan çekilir. Evde sir ağda yapmak için malzemeyi nasıl temin edebilirim?
Ev tipi kullanıcılar için çalışmalarımız sürmektedir. Sayfamızı ziyaret ederek konu ile ilgili çalışmalarımızı takip edebilirsiniz. Güzellik/kuaför salonu sahibiyim. Ürünlerinizi nasıl elde edebilirim?
Bazı illerde bayilerimiz aracılığı ile, bazı illerde doğrudan bize başvurarak elde edebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için iletişim sayfasındaki telefon, faks ve e-posta bilgilerini kullanarak bize ulaşabilirsiniz. Sir ağda nerelere uygulanır?
Saç, erkeklerde sakal, meme başı ve kirpikler dışında her yere uygulanabilir. En sık bacaklara yapılır. Bacaklar dışında koltukaltı bölgesi, kollar, yüz, bikini bölgesi ve gövdeye de uygulanır. Sir ağda seansı ne kadar sürer?
Ağda yapılacak bölgenin genişliğine, kılların yapısına ve uygulayana göre 5 dakika ile 40 dakika arasında değişir. Batık nedir? Sir ağdanın buna bir faydası olur mu?
Büyüyen kılın derinin üst tabakasını aşamayıp deri içinde büyümesi nedeni ile oluşan bir cilt problemidir. Batık olan bölge kızarır ve ele pütür şeklinde gelir. Sir ağda, derinin üst tabakasındaki ölü hücreleri temizleyerek ve kılları zayıflatarak batık oluşma ihtimalini azaltır. Ağdadan sonra duş yapmalı mıyım?
Buna gerek yoktur. Ağdanın içinde cildinize zarar verecek, kirlilik yaratacak veya rahatsızlık yapacak bir madde yoktur (klasik ağda şeker içerdiği için uygulamadan sonra yapış yapışlık hissi vererek rahatsız etmektedir). Ayrıca ağdadan sonra uygulanan Biorender cilt temizleme yağının bebe yağına benzer bir formülü vardır ve cildinize iyi gelir. Ağdadan sonra iki saat boyunca duş yapmamanızı öneriyoruz. Bazı kaynaklarda mum ile temizleme yönteminden söz edildiğini duydum. Bu nedir?
Bu bir çeviri hatasıdır. İngilizce “wax” mum, balmumu, ağda anlamında kullanılmaktadır. Sıcak mum ile sir ağda, soğuk mum ile klasik ağda kastedilmektedir. “Sir” ne demektir?
İtalyanca “cere” kelimesinden gelir. Balmumu-mum anlamına gelir. |