tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > GÜNCEL HABERLER > Güncel Haberler Aktuel
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Güncel Haberler Aktuel Türkiyeden günlük,güncel haberler,sıcak haberler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Tantan'dan Ergenekon itirafı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
578

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 26.01.09, 10:03   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Administrator
 
tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.920
Konular: 3793
Puan Grafiği
Rep Puanı:22464
Rep Gücü:20
RD:tualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 125
207 Mesajına 2.103 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Tantan'dan Ergenekon itirafı

Tantan'dan Ergenekon itirafı

İçişleri eski bakanı Saadettin Tantan Ergenekon'la ilgili geçmişte birini gözaltına almak istemiş ama engellenmiş. O isim ise bakın kim?

Kanaltürk Ankara Temsilcisi Sami Dadağlıoğlu'nun sunduğu Pazar Politika'nın konuğu olan İçişleri eski Bakanı Sadettin Tantan, Ergenekon operasyonuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

SAÇAN'I GÖREVDEN ALMAM ENGELLENDİ
Tantan, bakanlığı dönemde İstanbul Valisi Erol Çakır ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ı görevden almak istediğini ancak engellendiğini savundu. Ergenekon operasyonuna Ergenekon isminin verilmesini doğru bulmadığını ifade eden Tantan, "Adı 'Şafak' olmalıydı" dedi.
ADİL SERDAR SAÇAN KİMDİR?

Şu anda Ergenekon tutuklusu olarak cezaevinde bulunan Eski İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, Polis Akademisi'ni birincilikle bitiren, gelecek vaat eden bir polis müdürüydü. Kamu yönetiminde doktora yapan Saçan, Organize Suçlar Şubesi'ni kurdu ve başına getirildi. Kimsenin dokunamadığı mafya babalarını yakalayıp adalet karşısına çıkarmasıyla ünlendi.
MAFYA BABALARINI YAKALAMIŞTI
Malki cinayeti, Albayraklar Holding, BİT'ler, Akbil, Adnan Hoca, Telekulak ve şike soruşturmalarını yürüttü. Sedat Peker, Alaattin Çakıcı, Sedat Şahin, Ayvaz Korkmaz, Kürşat Yılmaz, Nuri ve Vedat Ergin kardeşlere yönelik operasyonlar yaptı. Ak Parti döneminde meslekten men edildi. Men edilme sebebiyse örümcek Ağı operasyonunda işadamı Erol Kohen'den rüşvet aldığı ve üniversite öğrencilerine işkence yaptığı iddiasıydı...

MESLEĞE İADE EDİLMİŞTİ
Saçan daha sonra "mesleğe iade" davasını da kazandı. Saçan, Tuncay Güney ve Ergenekon yapılanmasıyla ilgili soruşturmanın neden kapatıldığı konusunda şunları söylemişti: "Ergenekonla ilgili soruşturmayı, altından kalkamadığımız için İstihbarat Şube'yle görüştük. DGM'den takip edilmesi için izin aldık. İstihbarat Şube 1 yıl takip etti ama, 'suça yönelik somut bir delil elde edilemediği' gerekçesiyle soruşturmayı bitirdiler."
GÜNEY'E ERGENEKON OPERASYONU
1999 yılında gazeteci Tuncay Güney'in ofisine Adil Serdar Saçan'ın başında bulunduğu Organize Şube Müdürlüğü bir operasyon düzenledi. İlk kez Ergenekon çetesinin yapısıyla ilgili bilgiler ele geçirildi.
Bundan tam 5 yıl sonra 2004'te İstanbul polisi ’Bomba imal ediliyor’ ihbarı üzerine, Gaziosmanpaşa’da bir depoya baskın düzenledi. Depoda bomba yoktu ama bulunan evraklar bombayı aratmadı… Gizli belgeler, operasyon görüntülerini içeren bilgisayar diskleri, sahte pasaportlar ele geçirilir.
ERGENEKON ONUN DEPOSUNDA
Ancak en ilgi çekici belge gözaltındayken Güney’le yapılan üç saatlik mülakatın görüntü kayıtları olur. Ergenekon belgesi de dosyalanmış belgeler arasındadır.
İşte bu depoyu polislik mesleğinden ihraç edilen, Organize Suçlarla Mücadele Şube eski Müdürü Adil Serdar Saçan tutmuştur.
VELİ KÜÇÜK SAÇAN'LA İLGİLİ KAYIT TUTMUŞTU
Ergenekon'un ulaşılan en üst ismi Veli Küçük'ün evinde de Saçan'la ilgili belgelere ulaşılmıştı. Küçük belgelerin kendisine postayla geldiğini söyledi.
EMNİYETTE F TİPİ ÖRGÜTLENME
Saçan 20 Mayıs 2008'de Aydınlık Dergisi'ne verdiği röportajda polis teşkilatını topa tutmuş 'bunlar devletin değil Fethullah'ın emrinde' demişti...
26 Ocak 2009 Pazartesi 09:38
internethaber.com
--------------Tualimforum İmzam--------------
TUALİM



Tualimforum kurallarını okuyunuz Lütfen.
Forum kullanımı hakkında bilgi için TIKLAYINIZ%TIKLAYINIZ.
Soru ve sorunlarınızı BURADAN bize yazabilirsiniz.
Kurallara uymayan kişilerin tualimforum'a girişleri yasaklanacaktır.
Lütfen imzanıza site adı, link içeren resimler koymayınız sorgusuz silinecektir.
tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
ergenekon, itirafi, tantandan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Sadettin Tantan Hayatı(Biyografisi) Başak Siyasetçilerin Hayatı ( Biyografisi ) 1 28.05.13 12:29
Hilal Ergenekon Resimleri - Hilal Ergenekon Fotografları Okyanus Ünlülerin Resimleri 0 23.03.11 03:58
Ergenekon İlköğretim Okulu Pendik İstanbul - Pendik Ergenekon İlköğretim Okulu Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 26.08.10 02:26
Ergenekon İlköğretim Okulu Güngören İstanbul - Güngören Ergenekon İlköğretim Okulu Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 23.08.10 20:45
Daum'dan Paulsen itirafı Jaguar Fenerbahçe 0 14.04.10 15:36


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:04 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2