tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Üniversiteler-Açıkögretim > Geçmiş Yıllarda Çıkmış Açıkögretim Soruları
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Geçmiş Yıllarda Çıkmış Açıkögretim Soruları Geçmiş yıllarda çıkmış açıkögretim soruları ve cevapları,Geçmiş yıllarda çıkmış açıkögretim lisesi soruları ve cevapları,Geçmiş yıllarda çıkmış açıkögretim okulu soruları ve cevapları,Açıkögretim geçmiş yıllar soruları ve cevapları.Açıkögretim geçmiş yıllarda çıkmış sınav soruları ve cevapları...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Açıkögretim 2. Sınıf Hayvansal Ürünler Teknolojisi Deneme Soruları ve Cevapları
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2149

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 14.05.09, 20:49   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Betül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Trabzon
Mesajlar: 2.739
Konular: 2607
Puan Grafiği
Rep Puanı:3363
Rep Gücü:0
RD:Betül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 73
92 Mesajına 232 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Açıkögretim 2. Sınıf Hayvansal Ürünler Teknolojisi Deneme Soruları ve Cevapları

Açıkögretim 2. Sınıf Hayvansal Ürünler Teknolojisi Deneme Soruları ve Cevapları

1) Aşağıdakilerden hangisi, karbonhidratların vücuttaki görevleri arasında yer almaz?
A) Su ve elektrolitlerin vücutta tutulmasını sağlar
B) Bağırsak hareketlerini düzenler
C) Beyin dokusunun enerji kaynağı olan glikozu sağlar
D) Vücutta asit ve baz dengesini oluşturur
E) Vücudun ısı ve enerji kaynağıdır


2) Hayvansal besinlerde retinal esteri halinde bulunan vitamin aşağıdakilerden hangisidir?
A) Vitamin A
B) Vitamin D
C) E vitamini
D) K vitamini
E) B vitamini


3) Yağların gliserol ve yağ asitlerine ayrışması olayı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Hidrolitik ransidite
B) Oksidatif ransidite
C) Ketonik ransidite
D) Betaoksidasyonla ketonik ransidite
E) Parfüm ransidite


4) Kasın ete dönüşmesinde görev alan madde aşağıdakilerden hangisidir?
A) Aktin
B) Troponin
C) Aktomiyozin
D) Myogen
E) Glikojen


5) I bandını ortadan ayıran koyu bant aşağıdakilerden hangisidir?
A) Sarkomer
B) A bandı
C) Z bandı
D) H kuşağı
E) M çizgisi


6) Her bir kas hücresini saran, protein ve yağdan oluşan esneme yeteneğine sahip zar aşağıdakilerden hangisidir?
A) Sarkomer
B) Sarkoplazma
C) Myofibril
D) Sarkolemma
E) Bağ doku


7) Ete mikroorganizma bulaşmasının hayvanın hasta olmasından kaynaklanan aşaması aşağıdakilerden hangisidir?
A) İntra vitam
B) İntra mortem
C) Post mortem
D) Latent devre
E) Logaritmik devre


8) Mikroorganizmaların gerçekleştirdiği her bir bölünmeye verilen ad aşağıdakilerden hangisidir?
A) Üreme
B) Geometrik çoğalma
C) Logaritmik çoğalma
D) Generasyon
E) Latention


9) Aşağıdakilerden hangisi, etin dayanıklılığının arttırılmasında kullanılan fiziksel yöntemlerdir?
A) Tuzlama
B) Kürleme
C) Dumanlama
D) Fermentasyon
E) Isıtma


10) Aşağıdakilerden hangisi, sucukların fermente olmalarında etkili dış kontrol kriteridir?
A) Kılıf kalibresi
B) Rutubet
C) Çekilme derecesi
D) Tuz ve şeker miktarı
E) Yağ miktarı


11) Bir iç kontrol kriteri olarak yağ ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Yağ miktarı kıvam üzerinde etkilidir
B) Yağ miktarı olgunlaşma üzerinde etkilidir
C) Yağ miktarının fazla olması pH değerinin düşük olmasına neden olur
D) Yağ miktarının fazla olması su aktivitesinin düşük olmasına neden olur
E) Yağ içeriği yüksek olan sucukların nem içeriği düşük olur


12) Türk standartlarına göre normal yağlı bir sucukta yağ oranı en fazla kaç olmalıdır?
A) 0,2
B) 0,3
C) 0,4
D) 0,5
E) 0,7


13) Sütün pH derecesi aşağıdakilerden hangisidir?
A) 7.2 - 7.4
B) 6.3 - 6.5
C) 5.3 - 5 6
D) 4.5 - 4.7
E) 5.5


14) Meme bezlerinde süt salgılatan madde aşağıdakilerden hangisidir?
A) Östrogen
B) Oksitosin
C) Pseudoglobülin
D) Prolactin
E) Lactalbumin


15) Aşağıdakilerden hangisi, süt proteini değildir?
A) Kazein
B) Kreatin
C) Albumin
D) Globulin
E) Alfalaktalbümin


16) Her türlü zoonozlardan ve enfeksiyonlardan arındırılmış, sürekli veteriner hekim kontrolü altında bulunan çiftliklerde, sağlıklı ineklerden aseptik koşullarda sağılarak elde edilen çiğ sütler aşağıdakilerden hangisidir?
A) Sterilize süt
B) Yumuşak pıhtılı süt
C) Pastörize süt
D) Sertifiye pastörize süt
E) Sertifiye çiğ süt


17) Aşağıdakilerden hangisi, pastörizasyonun amaçları içinde yer almaz?
A) Sütte bulunan hastalık etkenlerini ortadan kaldırmak
B) Süte dışardan bulaşabilecek etkenleri ortadan kaldırmak
C) Sütün sağıldığı andaki koşullarını korumak
D) Hayvanlardan insanlara geçebilecek hastalıkları engellemek
E) Süt ve süt ürünlerinin ömrünü uzatmak


18) Yüksek pastörizasyon süt sıcaklık derecesi aşağıdakilerden hangisidir?
A) 85 oC
B) 110 oC
C) 100 oC
D) 80 oC
E) 72-75 oC


19) Tamamına yakın kısmı peynir altı suyuna geçen, kalan kısmı ise olgunlaşma döneminde laktik asite çevrilen madde aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kazein
B) Laktoz
C) Fosfat
D) Ribolavin
E) Biotin


20) Yarım yağlı peynirin 100 gramında olması gereken en az yağ miktarı aşağıdakilerden hangisidir?
A) 45gr
B) 30gr
C) 20gr
D) 35gr
E) 25gr


21) Aşağıdakilerden hangisi, kaşar peyniri ile ilgili yanlış bir ifadedir?
A) Telemesi ısı işlemi görmüş peynirler sınıfına girer
B) Dışında bir kabuk tabakası vardır
C) Yuvarlak veya köşeli kalıplar halinde tüketime sunulurlar
D) Dış yüzeyi koyu sarı, iç yüzeyi açık sarıdır
E) Gözenekli bir yapıya sahiptir


22) Kalıplanmış beyaz peynirlerin alındığı salamuranın tuz konsantrasyonu aşağıdakilerden hangisidir?
A) %3-5
B) %14-16
C) %30-33
D) %40-44
E) %52-55


23) Aşağıdakilerden hangisi, peynir yapılacak süte uygulanan testlerden biri değildir?
A) Asidite tayini
B) Yağ tayini
C) Yoğunluk tayini
D) Protein tayini
E) Kuru madde tayini


24) Aşağıdakilerden hangisi, homojenizasyon ile sağlanacak yararlardan biri değildir?
A) Yoğurt daha iyi bir tekstür kazanır
B) Kaymak oluşumu engellenir
C) Süt yağı yoğurdun içine homojen olarak dağılır
D) Yoğurdun serum salması engellenir
E) Yoğurdun asidiği ayarlanır


25) Süte %1-3 oranında süt tozu ilave edilmesinin amacı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Lezzeti arttırmak
B) Aromayı güçlendirmek
C) Olgunlaşma süresini kısaltmak
D) Kuru madde oranını arttırmak
E) Yağ oranını azaltmak


26) Yağlı yoğurtların 100 gramında en az olması gereken yağ aşağıdakilerden hangisidir?
A) 1,5 gr
B) 1 gr
C) 2 gr
D) 3 gr
E) 4 gr


27) Kremanın nötralizasyon amacı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Krema asitliğini arzu edilen dereceye düşürmek
B) Krema yağ oranını standardize etmek
C) Kremada bulunan patojen mikroorganizmaları yıkımlamak
D) Starter kültüre daha iyi bir gelişme ortamı sağlamak
E) Lipaz enzimini inaktif hale getirmek


28) Aşağıdakilerden hangisi, alkali maddeler içinde yer almaz?
A) Kalsiyum oksit
B) Demir
C) Kalsiyum
D) Sodyum karbonat
E) Sodyum hidroksit


29) Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Yumurta kabuğu gözenekli bir yapı gösterir
B) Kütikül porların üzerini örterek, korunmasını sağlar
C) Yumurtanın gözenekli kabuğu rutubet ve gazı geçirir
D) Yumurtanın geniş olan kutbunda içi ve dış zar birbirinden ayrılarak hava boşluğunu oluştururlar
E) Yumurtanın depolama süresi uzadığında hava boşluğu küçülür


30) Yumurtanın en dıştan kabuğun dış yüzeyini örten keratine benzer bir proteinden oluşan yapı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Mamillar tabaka
B) Ovalbumin
C) Albümin
D) Kütikül
E) Avidin


Soruların Cevapları :

1 D
2 A
3 A
4 E
5 C
6 D
7 A
8 D
9 E
10 B
11 C
12 C
13 B
14 D
15 B
16 E
17 C
18 A
19 B
20 C
21 E
22 B
23 D
24 E
25 D
26 D
27 A
28 B
29 E
30 D
Betül isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
acikogretim, açıkögretim 2. sınıf hayvansal ürünler teknolojisi deneme soruları ve cevapları, cevaplari, deneme, hayvansal, sinif, sorulari, teknolojisi, urunler, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Açıkögretim 2.Sınıf Hayvan Hastalıkları Soruları ve Cevapları Betül Geçmiş Yıllarda Çıkmış Açıkögretim Soruları 0 16.05.09 17:51
Hayvansal Ürünler Teknolojisi Deneme Sınavı Soruları ve Cevapları Betül Geçmiş Yıllarda Çıkmış Açıkögretim Soruları 0 14.05.09 20:41
Açıkögretim 1. Sınıf Hukuka Giriş Arasınav Soruları ve Cevapları Betül Geçmiş Yıllarda Çıkmış Açıkögretim Soruları 0 10.05.09 15:11
Açıkögretim 2. Sınıf Ticaret Hukuku Vize Soruları ve Cevapları Betül Geçmiş Yıllarda Çıkmış Açıkögretim Soruları 0 05.05.09 17:19
Açıkögretim 3. Sınıf İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Soruları ve Cevapları Betül Geçmiş Yıllarda Çıkmış Açıkögretim Soruları 0 05.05.09 00:26


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:12 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2