tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Üniversiteler-Açıkögretim > Geçmiş Yıllarda Çıkmış Açıkögretim Soruları
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Geçmiş Yıllarda Çıkmış Açıkögretim Soruları Geçmiş yıllarda çıkmış açıkögretim soruları ve cevapları,Geçmiş yıllarda çıkmış açıkögretim lisesi soruları ve cevapları,Geçmiş yıllarda çıkmış açıkögretim okulu soruları ve cevapları,Açıkögretim geçmiş yıllar soruları ve cevapları.Açıkögretim geçmiş yıllarda çıkmış sınav soruları ve cevapları...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Hayvansal Ürünler Teknolojisi Deneme Sınavı Soruları ve Cevapları
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
3059

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 14.05.09, 20:41   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Betül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Trabzon
Mesajlar: 2.739
Konular: 2607
Puan Grafiği
Rep Puanı:3363
Rep Gücü:0
RD:Betül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond reputeBetül has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 73
92 Mesajına 232 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Hayvansal Ürünler Teknolojisi Deneme Sınavı Soruları ve Cevapları

Hayvansal Ürünler Teknolojisi Deneme Sınavı Soruları ve Cevapları

1) Latince karşılığı yaşayan varlıklar için elzem azotlu öğe olan kavram aşağıdakilerden hangisidir?
A) Karbonhidratlar
B) Proteinler
C) Yağlar
D) Vitaminler
E) Mineraller


2) Aşağıdakilerden hangisi, proteinlerin vücuttaki görevleri arasında yer almaz?
A) Kalp ritmini düzenler
B) Kanda antikor şekillendirir
C) Vücut dokularının onarım ve yapısında kullanılır
D) Kalıtsal faktörler için kromozom ve genlerde görev alır
E) Karbonhidrat ve yağların yetersizliğinde enerji sağlar


3) Yağ asitlerinin gliserolden başka alkollerle yaptıkları esterler aşağıdakilerden hangisidir?
A) Alkoller
B) Hidrokarbonlar
C) Mumlar
D) Vitaminler
E) Proteolipidler


4) Birbirini takip eden Z hatları arasındaki myofibril ünitesi aşağıdakilerden hangisidir?
A) H kuşağı
B) M çizgisi
C) I bandı
D) A bandı
E) Sarkomer


5) Aşağıdakilerden hangisi, regulatör proteinler sınıfında yer almaz?
A) Troponin
B) M proteinler
C) a-aktinin
D) C proteini
E) Myosin


6) Kas dokusundaki protein oranı en az aşağıdakilerden hangisidir?
A) 0,13
B) 0,013
C) 0,22
D) 0,16
E) 0,3


7) Aşağıdakilerden hangisi, mikroorganizmaların üreme evrelerinden biri değildir?
A) Latent devre
B) Olgunlaşma devresi
C) Logaritmik devre
D) Durma devresi
E) Ölme safhası


8) Engel etkenlerin tanımı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Mikroorganizmaların ete girişini engelleyen etkenlerdir
B) Etin sertleşmesine engel etkenlerdir
C) Mikroorganizmaların çoğalmalarına engel etkenlerdir
D) Etin çabuk çözünmesine engel etkenlerdir
E) Etin su kaybına etken engellerdir


9) Aşağıdakilerden hangisi, etlerin soğutulması sırasında görülen değişikliklerden biri değildir?
A) pH ve Eh değerlerinin düşmesi
B) Suyun buharlaşması
C) Suyun buz kristalleri haline geçmesi
D) Rekristalizasyon oluşumu
E) Bağlı su oranının artması


10) Bir iç kontrol kriteri olarak tuz ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Fermente sucuklarda fiziksel ve kimyasal reaksiyonlarla mikroflorayı etkiler
B) Ette bulunan suyu çözülmüş proteinlere bağlayarak su aktivitesini etkiler
C) Sucuğun kurumasında su eksilmesine bağlı olarak tuz oranı artar
D) Tuz ette, merkezden dışarı doğru hareket eder
E) Sucuklarda aroma maddesidir


11) Sucuk üretiminde kullanılacak etlerin soğuk depo dereceleri aşağıdakilerden hangisidir?
A) -2o ila -4oC
B) 0 oC
C) -1.5 oC
D) 4 oC
E) 6 oC


12) Aşağıdakilerden hangisi, doğumun 15 gün öncesinden itibaren 7 gün sonrasına kadar olan sütlere verilen addır?
A) Çiğ süt
B) Kazeinli süt
C) Kolostrum
D) Sefalin
E) Lesitin


13) Aşağıdakilerden hangisi, oksitosin hormonu üzerinde olumsuz etki yapar?
A) Prolaktin
B) Adrenalin
C) Östrogen
D) Kazein
E) Sefalin


14) Kaymak tabakası alınıp kalan kısma peynir mayası katıldığında pıhtılaşan kısım aşağıdakilerden hangisidir?
A) Albümin
B) Laktoz
C) Kazein
D) Kreatin
E) Globulin


15) Sertifiye çiğ sütün elde edildiği hijyenik şartlarda hazırlanan ve pastörize edilen sütler aşağıdakilerden hangisidir?
A) Pastörize süt
B) Sterilize süt
C) Sertifiye pastörize süt
D) Yumuşak pıhtılı süt
E) D vitaminli süt


16) Çabuk pastörizasyonda süt kaç derecede ısıtılır?
A) 85 oC
B) 63-65 oC
C) 72-75 oC
D) 82-85 oC
E) 110 oC


17) Patojen bakterilerin vegetatif formlarının imha edildiği, sporlu basiller ve ısıya dayanıklı termorezistan bazı bakterilerin ise canlı kaldığı sütler aşağıdakilerden hangisidir?
A) Sertifiye pastörize süt
B) Pastörize süt
C) Sterilize süt
D) Sertifiye çiğ süt
E) Yumuşak pıhtılı süt


18) Peynirin olgunlaşma dönemi boyunca, peynir mikroflorası tarafından sentezlendiğinden, uzun bekleme döneminden sonra konsantrasyonu artan madde aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kazein
B) Su
C) Tuz
D) Vitamin B
E) Yağ


19) 100 gr peynirde olabilecek en fazla kalori miktarı aşağıdakilerden hangisidir?
A) 200KCAL
B) 250KCAL
C) 265KCAL
D) 420KCAL
E) 500KCAL


20) Aşağıdakilerden hangisi, peynir yapımındaki aşamalardan biri değildir?
A) Sütün mayalanması
B) Mayalama sonucunda oluşan pıhtının kesilip parçalanması
C) Pıhtının ıslatılması
D) Pıhtıdan ayrılan peynir altı suyunun çıkarılması
E) Suyu çıkarılan pıhtının tuzlanması


21)
I. Koyun sütü
II. Koyun ve inek sütü
III. İnek sütü
Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri beyaz peynir yapımında kullanılabilir?

A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) I ve II
E) I, II ve III


22) Salamura beyaz peynirlerde 100gr kuru maddede olması gereken tuz miktarı aşağıdakilerden hangisidir?
A) 0.2 gr
B) 10 gr
C) 8.5 gr
D) 7 gr
E) 12 gr


23) Kaşar yapımında 10 lt süte katılacak maya miktarı aşağıdakilerden hangisidir?
A) 1-2 ml
B) 1-2 lt
C) 8-10 ml
D) 2-4 ml
E) 2-4 lt


24) Serum proteinlerinin denatürasyonu ile amaçlanan işlem aşağıdakilerden hangisidir?
A) Mayhoş lezzeti arttırmak
B) Yoğurdun kıvamını düzeltmek
C) Mikroorganizmalara uygun ortam yaratmak
D) Sütün kesilmesini önlemek
E) Yoğurdun ömrünü uzatmak


25) Aşağıdakilerden hangisi, kaliteli bir yoğurdun özelliklerinden biri değildir?
A) Porselen rengindedir
B) Hafif mayhoş lezzettedir
C) Hoş bir aroması vardır
D) Kaşıkla bir kısmı alındığında pıhtı parçalanmamalıdır
E) Açılan boşluk hemen kapanmalıdır


26) Stirred yoğurt yapımında inkübasyondan sonra soğutma işleminin gerçekleştiği dereceler aşağıdakilerden hangisidir?
A) 90 oC
B) 42-44 oC
C) 4-8 oC
D) 20-30 oC
E) 2-4 o C


27) Aşağıdakilerden hangisi, pastörizasyonun amaçlarından biri değildir?
A) Kremada bulunan patojen mikroorganizmaları yıkımlamak
B) Starter kültürlere daha iyi bir gelişme ortamı sağlamak
C) Lipaz enzimini inaktif hale getirmek
D) Oksijenin konsantrasyonunu azaltmak
E) Uygun bir su dağılımı sağlamak


28) Nötralizasyon işleminden sonra kremadaki yağ oranı aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?
A) %80-84
B) 0,92
C) %35-40
D) %86-88
E) 0,03


29) Yumurta akındaki su oranı aşağıdakilerden hangisidir?
A) 0,98
B) 0,85
C) 0,72
D) 0,88
E) 0,68


30) Yumurtlama esnasında havanın etkisiyle yumurta yüzeyinde albüminin kurumasıyla oluşan madde aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ovalbumin
B) Ovomusin
C) Kütikül
D) Ovomukoid
E) Mamillar tabaka


Soruların Cevapları :

1 B
2 A
3 C
4 E
5 E
6 D
7 B
8 C
9 A
10 D
11 E
12 C
13 B
14 C
15 C
16 C
17 B
18 D
19 D
20 C
21 E
22 B
23 A
24 B
25 E
26 D
27 E
28 C
29 D
30 C
Betül isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
cevaplari, deneme, hayvansal, hayvansal ürünler teknolojisi deneme sınavı soruları ve cevapları, sinavi, sorulari, teknolojisi, urunler, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
İşletme Dersi Tüm Üniteler Deneme Sınavı Soruları ve Cevapları Betül Geçmiş Yıllarda Çıkmış Açıkögretim Soruları 3 15.11.16 22:44
2011 Lys Edebiyat Coğrafya Sınavı Soruları ve Cevapları - Lisans Yerleştirme Sınavı Betül Geçmiş Yıllarda Çıkmış Öss Ygs Lys Soruları 0 19.06.11 11:04
2011 Lys Sosyal Bilimler Sınavı Soruları ve Cevapları - Lisans Yerleştirme Sınavı Betül Geçmiş Yıllarda Çıkmış Öss Ygs Lys Soruları 0 19.06.11 10:59
Açıkögretim 2. Sınıf Hayvansal Ürünler Teknolojisi Deneme Soruları ve Cevapları Betül Geçmiş Yıllarda Çıkmış Açıkögretim Soruları 0 14.05.09 20:49
Finansal Yönetim Dersi Final Deneme Sınavı Soruları ve Cevapları Betül Geçmiş Yıllarda Çıkmış Açıkögretim Soruları 0 13.05.09 15:08


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:04 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2