tualimforum.com
>
SAĞLIK
>
Şifalı Bitkiler - Alternatif Tıp
>
G-H-I-İ-J-K-L ile Başlayan Şifalı Bitkiler
Havucun Faydaları
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
G-H-I-İ-J-K-L ile Başlayan Şifalı Bitkiler
G-H-I-İ-J-K-L Harfi ile Başlayan Şifalı Bitkiler
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Havucun Faydaları
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
1465
LinkBack
Seçenekler
23.01.10, 19:28
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Güllü
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
Havucun Faydaları
Havucun Faydaları
Havuc akciğer kanserine meydan okuyor
Uzmanlar, kansızlık halinde sabah, öğle ve akşam bir çay bardağı taze havuç suyu içilmesini, eğer suyu çıkarılamazsa havucun ince ince rendelenmesini ve iyice çiğnenerek yenilmesi öneriliyor. Mide ve bağırsak kanamalarında da havuç suyu çok faydalı. Havuç; özel şekeri ve içerdiği A vitamini ile karaciğeri kuvvetlendiriyor. Her gün bir havuç yemek, akciğer kanseri tehlikesini yarıya indiriyor. Havuçtaki beta-karotin, gözleri yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından koruyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Havuç ayrıca, anne sütünü arttırıyor, yüz ve boyun bölgesindeki kırışıklıkları gideriyor ve cildin kurumasını engelliyor.
Havucun Faydaları Yararları
HAVUÇ:
Bol miktarda A vitamini barındıran Havuç B, C, D ve E vitaminleri açısından da oldukça zengindir. Ayrıca karoten, şeker ve fosfor ihtiva eder.
Havucun Faydaları:
Bağırsakları çalıştırarak sindirime yardımcı olur. İdrar ve gaz söktürücüdür. Kabızlığı giderir, ishali keser. Bağırsak iltihaplarını ve böbrek ağrılarını giderir. Bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olur. Vücuda, kalbe ve gözlere kuvvet verir. Cinsel gücü arttırır. Bitkinliğe ve Kansızlığa iyi gelir. Astım, bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına ve öksürüğe karşı faydalıdır. Kansere karşı koruyucudur. Kandaki kolesterol oranını düşüren Havuç, kalp hastalıkları ve damar sertliğine faydalıdır. Kalp krizi ve felç riskini azaltır. Vücuttaki zararlı maddeleri uzaklaştırmaya yardımcı olarak kanı temizler. Cilde tazelik ve canlılık verir. Cilt hastalıklarına karşı yararlıdır. Romatizma ve gut hastalığına iyi gelir. Diş etlerini güçlendirir.
Havuç Nasıl Kullanılır?
Havucun kökü, yaprakları ve tohumları kullanılır. Ayrıca havuçun suyu ve turşusu da tüketilir. Kurutulmuş tohumları kaynatılarak yapılan çay iştah açar ve anne sütünü arttırır. Havuç tohumu, ayrıca aybaşı kanamalarına da iyi gelir. Rendelenmiş havuca limon suyu katılarak hazırlanan maske özellikle yağlı ciltlere çok faydalıdır. Havuç suyu mide ve bağırsak hastalıklarına da faydalıdır.
Havucu çiğ değil pişirerek tüketin
Daha önce yapılan araştırmalarda kanserin gelişimini durdurduğu belirlenen havucu keserek yemek vitamin değerini azaltıyor.
Araştırmacı Doktor Kirsten Brandt, yapılan araştırmalar sonucunda dilimlenerek tüketilen havucun içeriğinde bulunan falcarinol maddesinin azaldığını bunun da kansere karşı savunmayı zayıflattığı anlamına geldiğini belirtti.
Havucu pişirerek yemeyi öneren doktor Kirsten, pişirilen havucun içinde bulunan kanser karşıtı vitaminlerin bu sayede yüzde 25 daha arttığını ifade etti. İngiltere'de Kanser Araştırmaları Enstitüsü tartafından yapılan araştırma havucun kanser riskini düşürdüğünü ortaya çıkarmıştı. Havuçta bulunan doğal falcarinol maddesinin kanserin gelişimini durdurduğu belirtiliyor.
Tags
faydalari
,
havucun
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Tarhun Çayı Nasıl Hazırlanır? - Tarhun Çayının Faydaları - Tarhunun Sağlığa Faydaları
Başak
İçecekler
1
11.03.19
13:27
Arpa Çayı Nasıl Hazırlanır? - Arpa Çayının Faydaları - Arpanın Sağlığa Faydaları
Başak
İçecekler
1
26.12.17
13:53
Huş Çayı Nasıl Hazırlanır? - Huş Çayının Faydaları - Huş Çayının Sağlığa Faydaları
Okyanus
İçecekler
1
01.12.17
14:34
Tarçın Çayı Nasıl Hazırlanır? - Tarçın Çayının Faydaları - Tarçının Sağlığa Faydaları
Başak
İçecekler
1
18.11.15
14:46
Hodan Çayı Nasıl Hazırlanır? - Hodan Çayının Faydaları - Hodannın Sağlığa Faydaları
Okyanus
İçecekler
0
26.09.13
15:35
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
12:12
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread