tualimforum.com
>
KÜLTÜR VE SANAT
>
Memleketini Tanı
>
Ege Bölgesi
Ege Bölgesi'nin Yöresel Yemekleri - Ege Bölgesinin Yöresel Yemekleri Nelerdir?
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Ege Bölgesi'nin Yöresel Yemekleri - Ege Bölgesinin Yöresel Yemekleri Nelerdir?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
1758
LinkBack
Seçenekler
15.04.13, 00:29
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Kartal
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.456
Konular: 7187
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
Ege Bölgesi'nin Yöresel Yemekleri - Ege Bölgesinin Yöresel Yemekleri Nelerdir?
Ege Bölgesi'nin Yöresel Yemekleri - Ege Bölgesinin Yöresel Yemekleri Nelerdir?
Her bir bölgenin kendine özgü zengin yemek kültürüyle Türk mutfağı, dünyanın sayılı mutfakları arasında yer alıyor.
Ege Bölgesi illerine özgü yemekler;
AFYON:
Zürbiye, pideli kebap, duvaklı hindi Afyon yöresinin leziz et yemeklerindendir. ayrıca patlıcanla yapılan yemekler Afyon yöresinin vazgeçilmezleri arasındadır. örneğin musakka pırasa, musakka patlıcan böreği gibi. mercimekli bükme, ağzı açık bohça böreği, haşhaşlı pideşepit, cızdırma, cimcik yörenin diğer yemeklerindendir.
Çorba: miyane çorbası, sakala, çarpan ve pirinç çorbası Afyon yöresine özgü çorbalardan bazılarıdır.
Tatlı: erişte baklavası, hurma baklavası, palize, su muhallebisi, cücü kadayıf
AYDIN:
Aydın yöresi mutfağına özgü en önemli yemekler; zeytinyağlı kırlı kızartma, zeytinyağlı börülce, sarmaşık ve kedirgen kavurma, etli nohut yahnisi, arap saçı, keşkek, tandır kebap, yuvarlama, paşa böreği, cilav (ayran böreği)
Çorba: kulak çorbası, tarhana çorbası
Salata: börülce teretoru (turşu), turp otu salatası, çingene pilavı
Tatlı: zerde, pelvize
DENİZLİ:
Denizli’de diğer Ege illeri gibi sebze yemeği kültürü ağırlıktadır. kuru patlıcan dolması, patlıcan gözlemesi yöreye özgü patlıcan yemeklerindendir. yatmadan önce yenilen yat geber ekmeği de Denizli’nin ilginç yemeklerindendir. tas kapaması, kumbar dolması, sirkeli et, tandırkol dolması, ciğer sarma Denizli’nin etli yemekleri arasındadır.
Çorba: kedi börülcesi çorbası, kuru börülce çorbası, ovmaç çorbası
Salata: taratorlu börülce salatası, ebe gümeci salatası, filiz salatası
Tatlı: bazdırma, şipit
İZMİR:
Diğer Ege illerinde olduğu gibi zeytinyağının baş tacı olduğu İzmir mutfağına özgü yemekler arasında fava, izmir köftesi, kabak sinkonta, izmir pilavı, nohutlu mantı, arapsaçı, patates böreği, akıtma, dalgan döndermesi, fırında kabak, gerdan kebabı, ıspanak kıtır, izmir böreği, koruklu dana yahni, sardalya sarma, elbasan tava, arnavut ciğeri, kirde kebabı, boyoz, kumru, sura, zerde, papaz yahnisi, mücmeri, kirde sayılabilir.
Salata: patlıcan salatası, radika salatası
Tatlı: cevizli incir tatlısı, gerdan tatlısı, şambali, sakızlı muhallebi, lokma, revani
Çorba: bulamaç çorbası
KÜTAHYA:
Kabak dolması, ovma şehriye, dövmeç, mercimekli pilav, göveçli pilav, peluze, şibitli tavuk tiridi, tosunum, sini mantı, pazı sarması, erişte, gökçümen hamursuzu, dolamber böreği, cum cum, şık şık, bükme
Tatlı: Doldurma kabak tatlısı, kaymaklı hamur tatlısı, yufka tatlısı, sütlü incir tatlısı, irmikli gül tatlısı, namaz lokması, kötdür tatlısı, çekme helva
Çorba: sıkıcık çorba, yoğurtlu çevirme çorbası, tekke çorbası, Miyane çorbası, Oğma
aşı çorbası, Bulgur çorbası, Yoğurtlu bulgur çorbası, Tavuk çorbası, Çene çarpan çorbası, Sütlü çorba
MANİSA:
Manisa Kebabı, Odun Köftesi, Simit Ekmeği, Ekmek Dolması, Börülce Tarator, Alaşehir Kapaması, Şevket-i Bostan, Mantar Tatlısı, Kula Güveci, Kabaklı Pide, Kula Şekerli Pidesi Manisa yöresine özgü yemekler arasında sayılabilir.
MUĞLA:
Zeytinyağlı kabakçiçeği dolması, tavuklu çökerme, mantar dolması, cevizli biber dolması, yari yardan ayırmayan, lokumlu pilav, çopur, et terbiyelisi, döş
dolması, balıklen, karın kumbar dolması, çökertme, çıntar kavurması, ot ekşilemesi, galli patlıcan, ebegümeci kavurması, börülce kavurması, hardal haşlaması, sirken otlaşı, ekşili biber
Çorba: ara ve dutmeş
UŞAK:
Tarhana çorbası, çömlek eti, tahin helva, katmer, gediz güveci, erkeç, çepleme, çömlek etialacatane ve döndürme uşak yemekleri arasında sayılabilir.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Tags
bolgesinin
,
ege
,
ege bölgesi'nin yöresel yemekleri
,
ege bölgesinin yöresel yemekleri nelerdir?
,
nelerdir
,
yemekleri
,
yoresel
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Bilecik Yemekleri-Yöresel Yöresel Yemekler
ASYA
Yöresel Yemekler
3
10.09.16
00:51
Ardahan İli Yöresel Yemekleri - Ardahanın Yöresel Yemekleri
Kedi
Ardahan
0
17.05.11
18:55
Van Yöresel Yemekleri
Kedi
Van
0
05.11.10
23:28
Konya Yöresel Yemekleri
Kedi
Konya
0
15.07.10
20:09
Şırnak Yöresel Yemekleri
Kedi
Şırnak
0
15.12.09
02:04
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
16:59
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread