tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Memleketini Tanı > Ege Bölgesi
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Ege Bölgesi'nin Yöresel Yemekleri - Ege Bölgesinin Yöresel Yemekleri Nelerdir?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1751

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 15.04.13, 00:29   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.456
Konular: 7187
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Ege Bölgesi'nin Yöresel Yemekleri - Ege Bölgesinin Yöresel Yemekleri Nelerdir?

Ege Bölgesi'nin Yöresel Yemekleri - Ege Bölgesinin Yöresel Yemekleri Nelerdir?

Her bir bölgenin kendine özgü zengin yemek kültürüyle Türk mutfağı, dünyanın sayılı mutfakları arasında yer alıyor.

Ege Bölgesi illerine özgü yemekler;

AFYON:

Zürbiye, pideli kebap, duvaklı hindi Afyon yöresinin leziz et yemeklerindendir. ayrıca patlıcanla yapılan yemekler Afyon yöresinin vazgeçilmezleri arasındadır. örneğin musakka pırasa, musakka patlıcan böreği gibi. mercimekli bükme, ağzı açık bohça böreği, haşhaşlı pideşepit, cızdırma, cimcik yörenin diğer yemeklerindendir.

Çorba: miyane çorbası, sakala, çarpan ve pirinç çorbası Afyon yöresine özgü çorbalardan bazılarıdır.

Tatlı: erişte baklavası, hurma baklavası, palize, su muhallebisi, cücü kadayıf

AYDIN:

Aydın yöresi mutfağına özgü en önemli yemekler; zeytinyağlı kırlı kızartma, zeytinyağlı börülce, sarmaşık ve kedirgen kavurma, etli nohut yahnisi, arap saçı, keşkek, tandır kebap, yuvarlama, paşa böreği, cilav (ayran böreği)

Çorba: kulak çorbası, tarhana çorbası

Salata: börülce teretoru (turşu), turp otu salatası, çingene pilavı

Tatlı: zerde, pelvize

DENİZLİ:

Denizli’de diğer Ege illeri gibi sebze yemeği kültürü ağırlıktadır. kuru patlıcan dolması, patlıcan gözlemesi yöreye özgü patlıcan yemeklerindendir. yatmadan önce yenilen yat geber ekmeği de Denizli’nin ilginç yemeklerindendir. tas kapaması, kumbar dolması, sirkeli et, tandırkol dolması, ciğer sarma Denizli’nin etli yemekleri arasındadır.

Çorba: kedi börülcesi çorbası, kuru börülce çorbası, ovmaç çorbası

Salata: taratorlu börülce salatası, ebe gümeci salatası, filiz salatası

Tatlı: bazdırma, şipit

İZMİR:

Diğer Ege illerinde olduğu gibi zeytinyağının baş tacı olduğu İzmir mutfağına özgü yemekler arasında fava, izmir köftesi, kabak sinkonta, izmir pilavı, nohutlu mantı, arapsaçı, patates böreği, akıtma, dalgan döndermesi, fırında kabak, gerdan kebabı, ıspanak kıtır, izmir böreği, koruklu dana yahni, sardalya sarma, elbasan tava, arnavut ciğeri, kirde kebabı, boyoz, kumru, sura, zerde, papaz yahnisi, mücmeri, kirde sayılabilir.

Salata: patlıcan salatası, radika salatası

Tatlı: cevizli incir tatlısı, gerdan tatlısı, şambali, sakızlı muhallebi, lokma, revani

Çorba: bulamaç çorbası

KÜTAHYA:

Kabak dolması, ovma şehriye, dövmeç, mercimekli pilav, göveçli pilav, peluze, şibitli tavuk tiridi, tosunum, sini mantı, pazı sarması, erişte, gökçümen hamursuzu, dolamber böreği, cum cum, şık şık, bükme

Tatlı: Doldurma kabak tatlısı, kaymaklı hamur tatlısı, yufka tatlısı, sütlü incir tatlısı, irmikli gül tatlısı, namaz lokması, kötdür tatlısı, çekme helva

Çorba: sıkıcık çorba, yoğurtlu çevirme çorbası, tekke çorbası, Miyane çorbası, Oğmaaşı çorbası, Bulgur çorbası, Yoğurtlu bulgur çorbası, Tavuk çorbası, Çene çarpan çorbası, Sütlü çorba

MANİSA:

Manisa Kebabı, Odun Köftesi, Simit Ekmeği, Ekmek Dolması, Börülce Tarator, Alaşehir Kapaması, Şevket-i Bostan, Mantar Tatlısı, Kula Güveci, Kabaklı Pide, Kula Şekerli Pidesi Manisa yöresine özgü yemekler arasında sayılabilir.

MUĞLA:

Zeytinyağlı kabakçiçeği dolması, tavuklu çökerme, mantar dolması, cevizli biber dolması, yari yardan ayırmayan, lokumlu pilav, çopur, et terbiyelisi, döşdolması, balıklen, karın kumbar dolması, çökertme, çıntar kavurması, ot ekşilemesi, galli patlıcan, ebegümeci kavurması, börülce kavurması, hardal haşlaması, sirken otlaşı, ekşili biber

Çorba: ara ve dutmeş

UŞAK:

Tarhana çorbası, çömlek eti, tahin helva, katmer, gediz güveci, erkeç, çepleme, çömlek etialacatane ve döndürme uşak yemekleri arasında sayılabilir.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bolgesinin, ege, ege bölgesi'nin yöresel yemekleri, ege bölgesinin yöresel yemekleri nelerdir?, nelerdir, yemekleri, yoresel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Bilecik Yemekleri-Yöresel Yöresel Yemekler ASYA Yöresel Yemekler 3 10.09.16 00:51
Ardahan İli Yöresel Yemekleri - Ardahanın Yöresel Yemekleri Kedi Ardahan 0 17.05.11 18:55
Van Yöresel Yemekleri Kedi Van 0 05.11.10 23:28
Konya Yöresel Yemekleri Kedi Konya 0 15.07.10 20:09
Şırnak Yöresel Yemekleri Kedi Şırnak 0 15.12.09 02:04


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:29 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2