tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Dolmalar Ve Sarmalar
Güveçte Etli Lahana Sarma
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Dolmalar Ve Sarmalar
Sarma Tarifleri,Dolma Tarifleri
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Güveçte Etli Lahana Sarma
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
1038
LinkBack
Seçenekler
04.08.11, 09:32
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Güveçte Etli Lahana Sarma
Güveçte Etli Lahana Sarma
Malzemeler:
5 bağ (demet) karalahana
1 kg orta yağlı dana kıyma
1 çay bardağı bulgur
Yarım çay bardağı pirinç
3 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
2 tatlı kaşığı biber salçası
6 kaşık domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sosu için;
1 diş sarımsak
2 kaşık tereyağı
1 kaşık domates salçası
Yapılışı: Karalahanaların sapları kesilerek suda durulanır. Herhangi orta boy tencerede kaynamış olan 1 lt. suya 1’er dakika duracak şekilde batırılan lahanalar ayrı bir kaba alınır. Amacımız diri olan lahanaların yumuşaması ve kolay sarılabilmesidir. Maydanozlar duru suda temizlendikten sonra saplarından ayrılır. Karalahanaların saplarını kaynar suda 1 dakika duracak şekilde haşlayarak güvecimizin en alt kısmına yerleştirilir. Yemeğimiz güvece yapışmaması açısından yarım çay bardağı zeytinyağı konur. Ayrı bir kapta 1 kg. dana kıymaya 3 adet küçük küpler halinde kuru soğan doğranır. 6 kaşık domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, doğranmış 1 demet maydanoz, yarım çay bardağı yıkanmış, beyaz suyundan arınarak süzülmüş pirinç, 1 çay bardağı yıkanmış bulgur, 1 çay kaşığı tuz, bir çay kaşığı karabiber eklenerek, 2-3 dakika yoğrulur. Lahanaların yaprakları büyük ise 2’ye ayrılır. Hazırlanan iç harç birer ceviz büyüklüğünde alınarak lahananın ortasına yerleştirilir ve sarılır. Hazırlanan lahana sarmaları güvece yerleştirilir ve üzerini yarım santim geçecek şekilde kaynamış su ilave edilir. Ocak ateşimizi kısığa ayarlayarak güvecin kapağı kapatılır. Lahanaların üzerini yarım santim geçen suyun azalarak güvecin orta düzeyine gelinceye kadar pişmesi gerekmektedir. Eğer güveciniz yok ise teflon tencerede de yapılabilir. Yemeğin pişme süresi ortalama 45-50 dakikadır.10-15 kişilik servis edilebilir.
Tags
etli
,
guvecte
,
güveçte etli lahana sarma
,
güveçte etli lahana sarma hazırlanışı
,
güveçte etli lahana sarma nasıl yapılır
,
güveçte etli lahana sarma tarifi
,
güveçte etli lahana sarma yapılışı
,
lahana
,
sarma
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Rüyada Lahana Görmek - Rüyada Lahana Açıklaması ve Yorumu - Lahana Rüya Tabiri
Tarot
H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri
0
25.08.12
23:16
Rüyada Lahana Tohumu Görmek - Rüyada Lahana Tohumu Açıklaması ve Yorumu - Lahana
Tarot
H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri
0
25.08.12
23:11
Lahana Kelebeği (Pieris brassicae) Genel Bilgi - Lahana Kelebeği Resimleri
Fenci
Böcekler
0
13.07.10
15:54
Etli Bütün Lahana Dolması
AnGeL
Dolmalar Ve Sarmalar
0
02.01.10
06:15
Etli Lahana Dolması
Güllü
Ramazan Yemekleri-Tatlıları
0
21.02.08
14:27
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
02:02
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread