Terbiyeli Etli Dolma Terbiyeli Etli Dolma Terbiyeli Etli Dolma tarifi - Terbiyeli Etli Dolma yapilisi Malzemesi: 500 gr. kıyma 250 gr. asma yaprağı 1 su bardağı pirinç 3 adet kuru soğan 6 adet kabak 1 yemek kaşığı margarin Karabiber Tuz Terbiyesi için: 1 yemek kaşığı un 2 adet yumurtanın sarısı 2 adet limonun suyu Tuz Tarifi: • Pirinci ılık tuzlu suda bekletin. • Kabakların içini temizleyip ortadan ikiye bölün. • İçlerini çıkarıp tuz sürün. • Dolma içini hazırlamak için, soğanları zardan ufak doğrayıp, karabiber ve tuzla ovun. • Kıymaya pirinç, margarin ekleyin, yoğurup, kabakların içini doldurun. • Asma yapraklarını, parlak tarafları tezgaha gelecek şekilde yayın. • Hazırladığınız içten, 1 tatlı kaşığı kadarını koyun. • Yaprağı iki yanından içe katlayın. • Sonra rulo şeklinde sarıp, tencereye sıralayın. • Kabakları dik olarak yaprakların yanına koyun. • Üstüne 2 bardak sıcak su ilave edip, 25 dakika pişirin. • Terbiyesi için; un, yumurta sarısı, limon suyu ve 2 kahve fincanı ılık suyu cam kapta çırpıp, dolmaların üzerine dökün. • 10 dakika daha pişirip servis yapın.
Konu Eylül tarafından (08.01.16 Saat 16:48 ) değiştirilmiştir..
|