tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Dolmalar Ve Sarmalar
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Dolmalar Ve Sarmalar Sarma Tarifleri,Dolma Tarifleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Asma Yaprağına Sarılı Taze Enginar Dolması
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1667

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 02.01.10, 07:22   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Asma Yaprağına Sarılı Taze Enginar Dolması

Asma Yaprağına Sarılı Taze Enginar Dolması


Asma yaprağına sarılı taze enginar dolması tarifi - Asma yaprağına sarılı taze enginar dolması yapilisi



Malzemesi:
4 adet taze enginar (soyulmuş)
8 adet tuzu alınmış asma yaprağı
1 adet ince dilimlenmiş domates
1 su bardağı zeytinyağ
1 adet yağlı kağıt
1 adet limon suyu
1 yemek kaşığı tuz
2 su bardağı su

Dolma içinin hazırlanışı:
Tencerede zeytinyağ kızdırılır, çam fıstıkları pembeleşinceye kadar kızartılır. Doğranmış kuru soğan ilave edilip 8 – 10 dakika kavrulur. Pirinçler ıslatılıp süzdürüldükten sonra tencereye katılarak 4 -5 dakika kavrulur. Bütün baharatlar eklenip karıştırılır. 1 su bardağı kaynamış su dökülerek iyice karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar bekletilir. Soğuyunca maydanoz ve dereotu ilave edilir.

Dolmanın hazırlanışı:
Temizlenmiş enginarların içine dolma harcından konur ve üzerine dilimlenmiş domatesler yerleştirilir. Tuzu alınmış asma yaprağıyla sarılır. Yağlanmış yağlı kağıda sarılarak fırın tepsisine dizilir. Zeytinyağ, tuz ve su eklenir. 30 dakika fırında pişirilir. Soğuyunca servis edilir.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
asma, asma yaprağına sarılı taze enginar dolması, asma yaprağına sarılı taze enginar dolması hazırlanışı, asma yaprağına sarılı taze enginar dolması nasıl yapılır, asma yaprağına sarılı taze enginar dolması tarifi, asma yaprağına sarılı taze enginar dolması yapılışı, dolmasi, enginar, sarili, taze, yapragina, yaprağına


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Enginar Çayı Nasıl Hazırlanır? - Enginar Çayının Faydaları Başak İçecekler 0 29.08.13 00:58
Rüyada Enginar Görmek - Rüyada Enginar Görmek Açıklaması ve Yorumu - Enginar Rüya Tab Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 20.01.13 17:46
Rüyada Taze Hurma Görmek - Rüyada Taze Hurma Görmek Açıklaması ve Yorumu - Taze Hurma Tarot T-U-Ü-V-Y-Z ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 24.11.12 23:17
Rüyada Asma Görmek - Rüyada Asma Görmek Yorumu - Rüya Tabiri Asma Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 15.03.12 19:56
Zeytinyağlı Baklalı Enginar Dolması AnGeL Dolmalar Ve Sarmalar 0 02.01.10 06:10


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:33 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2