tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Dolmalar Ve Sarmalar
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Dolmalar Ve Sarmalar
Sarma Tarifleri,Dolma Tarifleri
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
1249
LinkBack
Seçenekler
02.01.10, 06:20
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Malzemeler:
- 1 dizi kuru patlıcan
- Yarım kilo orta yağlı kıyma
- 2 büyük kuru soğan
- 5 diş ezilmiş sarımsak
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı bulgur
- 2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
- 1 tepeleme yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 yemek kaşığı erik ekşisi (veya limon suyu)
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi – Çeyrek su bardağı su
- 1 Çay kaşığı karabiber
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 1 Çay kaşığı kimyon
- 1 Tatlı kaşığı sumak
- 1 Tatlı kaşığı kuru nane
Dolmanın sosu için:
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kaynar su
Yapılışı:
Kuru patlıcanların ipini çıkarıp, kaynar su eklediğiniz tencerede 15-20 dakika kadar kaynatın. Patlıcanların ne çok sert, ne çok yumuşak olması lazım. Ardından soğuk sudan geçirip, bir kenara alın. Bu sırada kıymalı iç için, tüm malzemeleri yoğurun. Bulgur yerine aynı ölçüde pirinç de kullanabilirsiniz. Patlıcanların içini doldurun. Dikkat edilecek nokta, tepelerinden 1 parmak aşağıya kadar doldurulması gerektiği. Normal tariflerde bu şekilde doldurulan dolmaların ağızlarının sıkılıp, üstüste pişirilmesi tavisye ediliyor. Bu şekilde içlerinin dışarı çıkmayacağı söyleniyor. Ben içlerini biraz daha fazla doldurup, yayvan bir tencereye dizerek pişirdim. Tabii tek bir tencereye sığmadı, iki ayrı tencerede tek sıra halinde pişirdim.
Dizdiğiniz dolmaların üzerine hazırladığınız yağlı, salçalı sosu gezdirip, pişmeye bırakın...
Konu ASYA tarafından (26.01.10 Saat
19:52
) değiştirilmiştir..
Tags
antep
,
antep usulü kuru patlıcan dolması
,
antep usulü kuru patlıcan dolması hazırlanışı
,
antep usulü kuru patlıcan dolması nasıl yapılır
,
antep usulü kuru patlıcan dolması tarifi
,
antep usulü kuru patlıcan dolması yapılışı
,
dolmasi
,
kuru
,
patlican
,
usulu
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Etli Antep Dolması - Etli Antep Dolması Tarifi - Etli Antep Dolması Yapılışı
Başak
Dolmalar Ve Sarmalar
0
14.07.13
19:44
Antep Usulü Aşure - Antep Usulü Aşure Tarifi
ASYA
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
0
12.12.11
17:29
Kavurmalı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi
AnGeL
Dolmalar Ve Sarmalar
0
02.01.10
06:01
Karaçay usülü patlıcan mezesi
FORUMCU
Mezeler
0
01.11.08
14:07
Nohutlu Kuru Patlıcan Dolması Tarifi
ASYA
Ramazan Yemekleri-Tatlıları
0
10.08.08
14:54
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
11:21
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread