Kestaneli Hindi Dolması Kestaneli Hindi Dolması Kestaneli Hindi Dolması - Kestaneli Hindi Dolması Malzemeler - Kestaneli Hindi Dolması Yapılış Tarifi Gereçler: 4-5 gr.'lık Bütün Hindi 4 yemek kaşığı tereyağı 2 adet kuru soğan 1 kg. kestane İç Pilav: 500 gr. pirinç 200 gr. tereyağı İnce doğranmış Hindi Ciğeri 50 gr. antepfıstığı 50 gr. kuşüzümü 2 adet doğranmış kuru soğan Tuz, karabiber Yenibahar Tarçın 1 demet dereotu 1 lt. tavuk suyu Yapılışı: Temizleyip yıkadıktan sonra, butlarını iple bağladığınız hindiyi tereyağında hafif kızartın. Bir miktar su ekleyerek orta ısıdaki fırında çevirerek 1,5 saat pişirin. Pirinci ıslatıp, yıkayın. suyunu süzün, Tereyağında fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun. soğanı ilave edin. Sırasıyla hindi ciğerini, kuş üzümünü ve pirinci ekleyip 3-4 dakika kavurun. Tuz, karabiber, baharat ve su ilave ederek 20 dakika kadar pişirin. Pilavınızı demlemeye bırakın. Ayıklanmış kestaneleri hindinin sosu ile pişirin. Hindinizi iç pilav ve kestane ile servis yapın. |