Baklalı Yaprak Dolması Baklalı Yaprak Dolması Baklalı Yaprak Dolması Nasıl Yapılır - Baklalı Yaprak Dolması Tarifi Malzemeler: 200 gr. et 300 gr. bakla 1 çay bardağı buğday yarması 1 çay bardağı sıvı yağ 2 orta boy soğan 1 çorba kaşığı nane 1 tatlı kaşığı tuz 1.5 su bardağı su 1 demet maydanoz limon yarım kilo üzüm yaprağı. Yapılışı: Yarım saat sıcak suda bekletilip kabukları soyulmuş olan baklalar ince ince doğranır. bir kaba konur. sırayla ince ince doğranmış et , buğday yarması , yağı rendelenmiş soğanlar, nane, reyhan biberleri, tuzu ince kıyılmış maydonozu hepsi karıştırılır. 1.5 su bardağı suyla salça sulandırılır. içine karıştırılır.Bunların hepsi çiğ olarak yapılır.Birbirine karıştırılan malzemeler yapraklara sarılarak bir tencereye konur. bir saat pişirilerek servis yapılır. |