tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Dolmalar Ve Sarmalar
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Dolmalar Ve Sarmalar Sarma Tarifleri,Dolma Tarifleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Baharatlı Bamya Dolması
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
937

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 02.01.10, 06:11   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Baharatlı Bamya Dolması

Baharatlı Bamya Dolması

Baharatlı Bamya Dolması Tarifi - Baharatlı Bamya Dolması Nasıl Yapılır



Malzemeler:

20 bamya
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
1/2 tatlı kaşığı hardal tohumu
4 diş sarımsak
bir tutam zerdeçal
1/2 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış)
2 taze soğanın yeşil yaprakları
2 1/2 çorba kaşığı lor peyniri
Kişnişli yoğurt sosu
1/2 tatlı kaşığı hardal tohumu
6 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 1/2 çorba kaşığı taze kişniş yaprağı (doğranmış)
bir tutam beyazbiber
1/2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu


Tarifi

Kişnişli yoğurt sosunu hazırlamak için yağsız bir tavaya hardal tohumlarını koyup, tavayı normal ateşe oturtarak, tohumları çatırdamaya başlayıncaya kadar (birkaç saniye) hafifçe kızartın. Tavayı ateşten alıp, hardal tohumlarını havana aktararak, tokmakla ezin. Küçük bir kâsede yoğurt, kişnişyaprakları, ezilmiş hardal tohumları, beyazbiber, sarmısak ve limon suyunu kanştırıp, kâseyi bir kenara bırakın.

Dolmaları hazırlamak için keskin bir bıçakla her bamyada uzunlamasına biryarıkaçın (ama sonuna kadarya-rılarak ayrılmamalarına dikkat edin); küçük bir bıçakla ya da parmak uçlarınızla içinden bamya tohumlarını çıkarıp atın.
Kişniş ve hardal tohumlarını yağsız tavaya koyup, tavayı normal ateşe oturtarak, tohumları çatırdamaya ve çevreye koku yaymaya başlayıncaya kadar (birkaç saniye) kızartın. Tavayı ateşten alıp, tohumları havana aktarın. Sarmısak, zerdeçal ve karabiberi ekleyip, tokmakla hamur kıvamına gelinceye kadar dövün. Kıyılmış taze soğanları ve sarımsakları bir kâsede lor peyniriyle karıştırıp, karışımı azar azar havana eklerken tokmakla döverek, bütün malzemenin iyice karışmasını sağlayın.

Her bamyanın içine havandaki karışımdan biraz koyun (koyarken her bamyayı iki ucundan tutup bastırılanız, hem içini kolay doldurur, hem de harcın iyice içine yerleşmesini ve bamyalar pişerken dökülmemesini sağlarsınız). Bamyaların dışında kalan harç artıklarını temizleyip, doldurulmuş 5 bamyayı bir taze soğan yaprağıyla bağlayarak demet haline getirin. Öbür bamyaları da aynı biçimde demet haline getirip, sarkan soğan yapraklarını bamya demetlerinin altına kıvırın. Bir tencerenin üstüne delikli buğulama kabı yerleştirip, tencereyi ateşe oturtarak suyu kaynatın. Kaynayınca bamya demetlerini buğulama kabına yerleştirip, bamyaları iyice yumuşayıncaya ve parlak yeşil bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin.

Tencereyi ateşten alıp, bamya demetlerini ayrı ayrı tabaklara yerleştirerek, yanlarına birer kaşık kişnişli yoğurt sosu yerleştirin ve hemen servis yapın.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
baharatli, baharatlı bamya dolması, baharatlı bamya dolması hazırlanışı, baharatlı bamya dolması nasıl yapılır, baharatlı bamya dolması tarifi, baharatlı bamya dolması yapılışı, bamya, dolmasi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Bamya Yemek Görmek - Rüyada Bamya Yemek Görmek Açıklaması ve Yorumu - Bamya Ye Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 19.03.13 22:16
Rüyada Bamya Görmek - Rüyada Bamya Görmek Açıklaması ve Yorumu - Bamya Rüya Tabiri Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 19.03.13 22:13
Bamya Yemeği - Ekşili Bamya Nasıl Yapılır AnGeL Zeytinyağlı-Etli Yemekler 0 06.07.10 02:28
Bamya Konservesi ASYA Turşular 0 26.01.09 07:05
Bamya (hibiscus esculentus) Okyanus A-B-C-Ç-D-E-F ile Başlayan Şifalı Bitkiler 0 21.03.08 06:57


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:31 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2