![]() |
|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Dolmalar Ve Sarmalar Sarma Tarifleri,Dolma Tarifleri |
![]() | ||
![]() ![]() |
| LinkBack ![]() | Seçenekler ![]() |
![]() | #1 (permalink) | ||
![]() Baharatlı Bamya Dolması Baharatlı Bamya Dolması Tarifi - Baharatlı Bamya Dolması Nasıl Yapılır Malzemeler: 20 bamya 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu 1/2 tatlı kaşığı hardal tohumu 4 diş sarımsak bir tutam zerdeçal 1/2 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber 1 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış) 2 taze soğanın yeşil yaprakları 2 1/2 çorba kaşığı lor peyniri Kişnişli yoğurt sosu 1/2 tatlı kaşığı hardal tohumu 6 çorba kaşığı süzme yoğurt 1 1/2 çorba kaşığı taze kişniş yaprağı (doğranmış) bir tutam beyazbiber 1/2 diş sarımsak (dövülmüş) 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu Tarifi Kişnişli yoğurt sosunu hazırlamak için yağsız bir tavaya hardal tohumlarını koyup, tavayı normal ateşe oturtarak, tohumları çatırdamaya başlayıncaya kadar (birkaç saniye) hafifçe kızartın. Tavayı ateşten alıp, hardal tohumlarını havana aktararak, tokmakla ezin. Küçük bir kâsede yoğurt, kişnişyaprakları, ezilmiş hardal tohumları, beyazbiber, sarmısak ve limon suyunu kanştırıp, kâseyi bir kenara bırakın. Dolmaları hazırlamak için keskin bir bıçakla her bamyada uzunlamasına biryarıkaçın (ama sonuna kadarya-rılarak ayrılmamalarına dikkat edin); küçük bir bıçakla ya da parmak uçlarınızla içinden bamya tohumlarını çıkarıp atın. Kişniş ve hardal tohumlarını yağsız tavaya koyup, tavayı normal ateşe oturtarak, tohumları çatırdamaya ve çevreye koku yaymaya başlayıncaya kadar (birkaç saniye) kızartın. Tavayı ateşten alıp, tohumları havana aktarın. Sarmısak, zerdeçal ve karabiberi ekleyip, tokmakla hamur kıvamına gelinceye kadar dövün. Kıyılmış taze soğanları ve sarımsakları bir kâsede lor peyniriyle karıştırıp, karışımı azar azar havana eklerken tokmakla döverek, bütün malzemenin iyice karışmasını sağlayın. Her bamyanın içine havandaki karışımdan biraz koyun (koyarken her bamyayı iki ucundan tutup bastırılanız, hem içini kolay doldurur, hem de harcın iyice içine yerleşmesini ve bamyalar pişerken dökülmemesini sağlarsınız). Bamyaların dışında kalan harç artıklarını temizleyip, doldurulmuş 5 bamyayı bir taze soğan yaprağıyla bağlayarak demet haline getirin. Öbür bamyaları da aynı biçimde demet haline getirip, sarkan soğan yapraklarını bamya demetlerinin altına kıvırın. Bir tencerenin üstüne delikli buğulama kabı yerleştirip, tencereyi ateşe oturtarak suyu kaynatın. Kaynayınca bamya demetlerini buğulama kabına yerleştirip, bamyaları iyice yumuşayıncaya ve parlak yeşil bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp, bamya demetlerini ayrı ayrı tabaklara yerleştirerek, yanlarına birer kaşık kişnişli yoğurt sosu yerleştirin ve hemen servis yapın. | |||
![]() | ![]() |
![]() |
Tags |
baharatli, baharatlı bamya dolması, baharatlı bamya dolması hazırlanışı, baharatlı bamya dolması nasıl yapılır, baharatlı bamya dolması tarifi, baharatlı bamya dolması yapılışı, bamya, dolmasi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Rüyada Bamya Yemek Görmek - Rüyada Bamya Yemek Görmek Açıklaması ve Yorumu - Bamya Ye | Tarot | A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri | 0 | 19.03.13 22:16 |
Rüyada Bamya Görmek - Rüyada Bamya Görmek Açıklaması ve Yorumu - Bamya Rüya Tabiri | Tarot | A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri | 0 | 19.03.13 22:13 |
Bamya Yemeği - Ekşili Bamya Nasıl Yapılır | AnGeL | Zeytinyağlı-Etli Yemekler | 0 | 06.07.10 02:28 |
Bamya Konservesi | ASYA | Turşular | 0 | 26.01.09 07:05 |
Bamya (hibiscus esculentus) | Okyanus | A-B-C-Ç-D-E-F ile Başlayan Şifalı Bitkiler | 0 | 21.03.08 06:57 |