tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Dolmalar Ve Sarmalar
Zeytinyağlı Baklalı Enginar Dolması
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Dolmalar Ve Sarmalar
Sarma Tarifleri,Dolma Tarifleri
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Zeytinyağlı Baklalı Enginar Dolması
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
884
LinkBack
Seçenekler
02.01.10, 06:10
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Zeytinyağlı Baklalı Enginar Dolması
Zeytinyağlı Baklalı Enginar Dolması
Malzemeler:
6 büyük enginar
1 1/4 bardak zeytinyağı
5 bardak enginarların ayıklandığı limonlu ve unlu su
1/2 limonun suyu
1/2 çorba kaşığı toz şeker
2 büyük yağ kâğıdı
ENGİNARLARIN DOLDURULDUĞU İÇ:
500 gr. kabuklu iç bakla
250 gr. soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 bardak zeytinyağı
1/2 kahve fincanı su.
ENGİNARLARIN İÇİNE AYIKLANDIĞI SU
10 bardak su
2 çorba kaşığı un
1 limon
YAPILIŞI:
İÇ: Bir kaba zeytinyağı, küçük küçük doğranmış soğanları, tuzu, içlerinin ince kabukları soyulmuş ve küçük küçük kıyılmış bakla içi ile pirinci koyarak 5 dakika kavurun. Sonra bunlara su katarak 5 dakika daha pişirin. Ayrıca buna dereotu da ilâve ederek, kabı ateşten indirip bir tarafa bırakın.
ENGİNARLARIN KONACAĞI SU:
Büyük bir tencereye su koyun, un ilâve edin ve büyük bir limonun suyunu da sıkarak iyice karıştırın. Sonra bu suya, enginarların yaprakları koparıp hemen atın. Daha sonra bir tarafa bıraktığınız içle enginarları teker teker doldurun ve her enginarı hafifçe ısıtılmış yağlı kâğıda sararak doldurulmuş kısımları üste gelecek şekilde bir tencereye yan yana döşeyin.
Bu enginarlara zeytinyağı, 1/2 limonun suyu, toz şeker, enginarların içine ayıklandığı un ve limonlu sudan 5 bardak ilâve ederek kapağını kapatın. Orta ısıdaki ateş üzerinde bir buçuk saat pişirin. Sonra ateşten indirerek iyice soğutun. İtina ile kâğıdı çıkarıp sapları yukarda olarak tabağa yerleştirin ve servis yapın.
Konu ASYA tarafından (26.01.10 Saat
20:01
) değiştirilmiştir..
Tags
baklali
,
baklalı
,
dolmasi
,
enginar
,
zeytinyagli
,
zeytinyağlı baklalı enginar dolması
,
zeytinyağlı baklalı enginar dolması hazırlanışı
,
zeytinyağlı baklalı enginar dolması nasıl yapılır
,
zeytinyağlı baklalı enginar dolması tarifi
,
zeytinyağlı baklalı enginar dolması yapılışı
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Zeytinyağlı Domates Dolması
AnGeL
Dolmalar Ve Sarmalar
0
02.01.10
06:17
Baklalı Yaprak Dolması
AnGeL
Dolmalar Ve Sarmalar
0
02.01.10
06:11
Zeytinyağlı Kağıt Dolması
AnGeL
Dolmalar Ve Sarmalar
0
02.01.10
06:08
Zeytinyağlı Patates Dolması
AnGeL
Dolmalar Ve Sarmalar
0
02.01.10
06:08
Zeytinyağlı Patlıcan Dolması
ASYA
Ramazan Yemekleri-Tatlıları
0
21.08.08
03:05
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
17:55
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread