![]() |
|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Dolmalar Ve Sarmalar Sarma Tarifleri,Dolma Tarifleri |
![]() | ||
![]() ![]() |
| LinkBack ![]() | Seçenekler ![]() |
![]() | #1 (permalink) | ||
![]() Zeytinyağlı Patates Dolması ![]() Malzemeler 4 adet iri patates 2 adet havuç 5 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 demet maydanoz 3 adet iri domates 1 su bardağı zeytinyağı (250 ml) 4 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı şeker 1/2 demet dereotu 1 çorba kaşığı salça Tuz Yapılışı • Havuçları robotta rendeleyin. • Kuru soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. • Maydanoz ve dereotlarını robotta çekin. • Patatesleri soyun ve ortadan 2'ye kesin ve alt kısımlarını, tencereye rahat oturmaları için, bıçakla hafifçe keserek düzeltin. Altlarını delmeden, içlerini oyun. 1/2 su bardağı zeytinyağında soğan ve sarımsakları kavurun. Domates, havuç, şeker, salça, maydanoz ve dereotunu ilave ederek, 10 dk daha kavurmaya devam edin. Hazırladığınız harcı, patateslerin içine doldurun ve dolmaları, derin olmayan bir tencerenin içine yerleştirin. Artan harcı da tencereye yerleştirin. Geri kalan 1/2 bardak zeytinyağı ve 1+1/2 su bardağı sıcak suyu da ekleyerek, dolmalarınızı 40 dk (patatesler yumuşayıncaya kadar) pişirin. Tenceredeki fazla harcı dolmaların yanına koyarak, soğuk olarak servis yapın. Arzu ederseniz, üzerlerine kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz. Konu ASYA tarafından (26.01.10 Saat 19:45 ) değiştirilmiştir.. | |||
![]() | ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Fırında Ciğerli Patates Dolması - Fırında Ciğerli Patates Dolması Tarifi | Başak | Dolmalar Ve Sarmalar | 1 | 06.01.15 12:25 |
Etli Patates Dolması - Etli Patates Dolması Tarifi - Etli Patates Dolması Yapılışı | Başak | Dolmalar Ve Sarmalar | 0 | 09.12.13 19:33 |
Zeytinyağlı Domates Dolması | AnGeL | Dolmalar Ve Sarmalar | 0 | 02.01.10 06:17 |
Zeytinyağlı Kağıt Dolması | AnGeL | Dolmalar Ve Sarmalar | 0 | 02.01.10 06:08 |
Zeytinyağlı Patlıcan Dolması | ASYA | Ramazan Yemekleri-Tatlıları | 0 | 21.08.08 03:05 |