Erişteli Yaprak Dolması Tarifi Erişteli Yaprak Dolması Tarifi
Malzemeler 1 demet maydanoz 100 gr pirinç 3 orta boy soğan 750 gr yaprak 500 gr orta yağlı koyun kıyması Tuz, karabiber, nane yaprakları 1 kg yoğurt 250 gr margarin 1 torba erişte Hazırlanışı Soğanların kabukları soyulduktan sonra bunları ince ince kıyın ve yeteri kadar tuzla birlikte ovuşturun.Geri kalan tüm malzemeyi de elde etmiş oluyorsunuz. Yaprakları açtıktan sonra bunları ılık suda yarım saat kadar bekletin.Sonra bunları sıraladıktan sonra üzerine margarin dilimleri ve su koyun.Böyle orta ısıda pişirin. Erişteyi haşlayıp yağda pişirdikten sonra tabağa önce dolmaları üzerine suyunu dökün.Yoğurdu da ortaya koyduktan sonra erişteleri üzerine koyun. Afiyet olsun. |