tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Dolmalar Ve Sarmalar
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Dolmalar Ve Sarmalar Sarma Tarifleri,Dolma Tarifleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Milföylü Sarma Tarifi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
803

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 02.01.10, 06:00   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Milföylü Sarma Tarifi

Milföylü Sarma Tarifi


Malzemeler

4 adet yumurta
1 demet pazı
250 gram kıyma
2 çorba kaşığı galeta unu
1/2 kg'lık milföy hamuru
Yeterince tuz, karabiber, kimyon
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı sıvıyağ



Yapılışı

4 adet yumurtayı katı olarak haşlayıp, kabuklarını soyalım.

kıymaya yeterince tuzu, karabiberi, kimyonu, galeta ununu ve yeterince suyu ilave ederek, yumuşatalım.

Pazı yapraklarının saplarını kesip, bol tuzlu suyun içinde diriliği gidinceye kadar haşladıktan sonra, suyunu süzelim.

Milföy hamurlarının üzerini kapatacak şekilde kıymalı harçtan yayalım.

Kıymanın üzerini de kapatacak şekilde pazı yaprağını yerleştirelim.

Dörde böldüğümüz katı yumurta dilimlerinden, bir sıra pazı yapraklarının ortasına dizelim.

Daha sonra, milföy hamurunun önce bir kenarını yumurtaların üzerine doğru kapatıp, sonra da diğer kenarını kapatarak hazırlayalım.

Yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerine 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile çırptığımız yumurta sarısını sürelim.

Önceden ısıttığımız 180° C ısılı fırında kızarıp renk alıncaya kadar pişirelim.

Fırından çıkardığımız sarmaları sıcak sıcak servis yapalım.

Konu ASYA tarafından (26.01.10 Saat 20:02 ) değiştirilmiştir..
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
milfoylu, milföylü sarma, milföylü sarma nasıl yapılır, milföylü sarma tarifi, milföylü sarma yapılışı, sarma, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Zeytinyağlı Yaprak Sarma - Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi - Zeytinyağlı Yaprak Sarma ASYA Zeytinyağlı-Etli Yemekler 0 15.07.14 00:12
Milföylü Torpil Pasta Tarifi Berfin Pastalar ve Börekler 0 23.07.13 23:07
Tahinli Fındık Sarma - Tahinli Fındık Sarma Tarifi ASYA Bayram Tatlıları 0 06.08.12 02:44
Dordurmalı Yufkalı Sarma Kadayıf Tarifi - Dordurmalı Yufkalı Sarma Kadayıf ASYA Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 03.12.11 02:02
Milföylü Pilav ASYA Makarnalar-Pilavlar 0 02.09.09 02:21


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:50 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2