tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Dolmalar Ve Sarmalar
Milföylü Sarma Tarifi
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Dolmalar Ve Sarmalar
Sarma Tarifleri,Dolma Tarifleri
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Milföylü Sarma Tarifi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
803
LinkBack
Seçenekler
02.01.10, 06:00
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Milföylü Sarma Tarifi
Milföylü Sarma Tarifi
Malzemeler
4 adet yumurta
1 demet pazı
250 gram
kıyma
2 çorba kaşığı galeta unu
1/2 kg'lık milföy hamuru
Yeterince tuz, karabiber, kimyon
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
4 adet yumurtayı katı olarak haşlayıp, kabuklarını soyalım.
kıymaya yeterince tuzu, karabiberi, kimyonu, galeta ununu ve yeterince suyu ilave ederek, yumuşatalım.
Pazı yapraklarının saplarını kesip, bol tuzlu suyun içinde diriliği gidinceye kadar haşladıktan sonra, suyunu süzelim.
Milföy hamurlarının üzerini kapatacak şekilde kıymalı harçtan yayalım.
Kıymanın üzerini de kapatacak şekilde pazı yaprağını yerleştirelim.
Dörde böldüğümüz katı yumurta dilimlerinden, bir sıra pazı yapraklarının ortasına dizelim.
Daha sonra, milföy hamurunun önce bir kenarını yumurtaların üzerine doğru kapatıp, sonra da diğer kenarını kapatarak hazırlayalım.
Yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerine 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile çırptığımız yumurta sarısını sürelim.
Önceden ısıttığımız 180° C ısılı fırında kızarıp renk alıncaya kadar pişirelim.
Fırından çıkardığımız sarmaları sıcak sıcak servis yapalım.
Konu ASYA tarafından (26.01.10 Saat
20:02
) değiştirilmiştir..
Tags
milfoylu
,
milföylü sarma
,
milföylü sarma nasıl yapılır
,
milföylü sarma tarifi
,
milföylü sarma yapılışı
,
sarma
,
tarifi
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Zeytinyağlı Yaprak Sarma - Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi - Zeytinyağlı Yaprak Sarma
ASYA
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
0
15.07.14
00:12
Milföylü Torpil Pasta Tarifi
Berfin
Pastalar ve Börekler
0
23.07.13
23:07
Tahinli Fındık Sarma - Tahinli Fındık Sarma Tarifi
ASYA
Bayram Tatlıları
0
06.08.12
02:44
Dordurmalı Yufkalı Sarma Kadayıf Tarifi - Dordurmalı Yufkalı Sarma Kadayıf
ASYA
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
0
03.12.11
02:02
Milföylü Pilav
ASYA
Makarnalar-Pilavlar
0
02.09.09
02:21
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
16:50
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread