tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Dolmalar Ve Sarmalar
Karalahana Sarması
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Dolmalar Ve Sarmalar
Sarma Tarifleri,Dolma Tarifleri
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Karalahana Sarması
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
680
LinkBack
Seçenekler
01.01.10, 05:59
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Karalahana Sarması
Karalahana Sarması
Malzemeler:
1 kg kara lahana
500 gr kıyma
3 adet kuru soğan
2 adet domates (ya da 1 yemek kaşığı salça)
1 çay bardağı pirinç
8-9 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz, karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı (kıyma yağlıysa tereyağı bir kaşık olabilir)
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Önce lahanaları iyice yıkayıp, yapraklarını saplarından ayırın. Sonra bir tencere su kaynatın ve kaynayan suya, üstüste dizdiğiniz lahana yapraklarını ve 8-9 adet lahana sapını koyun. 10 dakika sonra el kevgiriyle lahanaları ters düz edin. 10 dakika sonra ocağı söndürün. Yaprakları ve sapları süzgece alın. Sıra, sarmanın iç harcını hazırlamaya geldi. Soğanları yemeklik doğrayın ve büyük bir kaseye alalım. sonra domatesleri rendeleyin, maydanozların kalın saplarını ayırıp, ince kıyın. Pirinci ayıklayıp, yıkayın. Onları da kaseye koyun. Tuzunu, karabiberini katıp bir kahve fincanı kadar su ekleyerek iyice yoğurun. Soğuyan lahana yapraklarını büyüklüklerine göre ikiye, ya da 4?e ayırıp, ortadaki kalın damarı çıkarın. Damarlı yüzeyi içe gelecek biçimde yaprağı avucunuza alın ve bir tatlı kaşığı kıymalı harçtan koyun, yanlarını kapatıp sarın. Bu arada lahana saplarını sıvıyağ koyduğunuz tencere zeminine yanyana dizin. Üzerlerine sarmaları sıralayın. Sarma işlemi bitince, tereyağından fındık kadar parçaları üzerine dağıtın. Dolmaların düzeyine kadar su koyup, orta ateşte pişmeye bırakın. Kara lahana sarmalarını sıcak sıcak, yanında bir kase yoğurtla birlikte servis yapın.Afiyet olsun…
Tags
karalahana
,
karalahana sarması
,
karalahana sarması nasıl yapılır
,
karalahana sarması tarifi
,
karalahana sarması yapılışı
,
sarmasi
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Rüyada Yaprak Sarması Görmek - Rüyada Yaprak Sarması Görmek Açıklaması ve Yorumu
Tarot
T-U-Ü-V-Y-Z ile Başlayan Rüya Tabirleri
1
20.11.19
16:18
Kadayıf Sarması - Kadayıf Sarması Tarifi - Kadayıf Sarması Yapılışı
Okyanus
Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
0
12.07.13
01:50
Bulgurlu Pazı Sarması - Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi
ASYA
Dolmalar Ve Sarmalar
0
18.06.12
02:35
Karalahana Çorbası
ASYA
Çorbalar
0
14.08.08
15:32
Karalahana Sarması(Karadeniz)
tualim
Yöresel Yemekler
0
05.02.08
03:21
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
03:25
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread