Ciger Dolması Ciger Dolması Gerekli Malzemeler: Koyun zari
2 bardak su
tuz
350 gram karaciger
1 kase pirinç
sivi yag
2 yemek kasigi çam fistigi
2 yemek kasigi kusüzümü
2 adet sogan Yapılışı: Gömlegi yikayip 1 su bardagi ilik suda bekletin
Karacigeri soyup, ince ince kiyin; içine 1 1/2 tatli kasigi tuz ekleyin;
yaklasik 30 dakika pisir
Pirinci yikayip, süzün
Bir tavada yag ile dogranmis soganlari, kusüzümü ve fistigi
pembelesinceye degin kavurun
Pirinci ekleyin ve yaklasik 10 dakika kadar karistirin
Gömlegi sudan çikarip parçalara ayiririn
Ortalarina malzemeyi koyup bohça seklinde katlayin
Yumurtayi çirpip sarmalarin üzerine sürün
Gömlegin haslanma suyunu da döküp önceden isitilmis orta sicakliktaki
firinda 45 dakika kadar pisirin --------------Tualimforum İmzam-------------- |