Tavuk Dolması - Tavuk Dolması Tarifi - Tavuk Dolması Yapılışı Tavuk Dolması Gerekli Malzemeler: Yaklaşık 2 kg olan piliç 1 buçuk su bardağı pirinç 2 tatlı kaşığı dolmalık fıstık 3 tatlı kaşığı kuş üzümü 60 gram tavuk ciğeri Tuz, karabiber (isteğe göre pul biber) Hazırlanışı: Öncelikle tavuğun iç yağından alıp bir tavada kavurun.tavaya tavuk ciğerini de ilave edip kavurmaya devam edin. Ardından fıstıkları ekletin ve ciğer rengini değiştirene kadar kavurmaya devam edin. pirinci, kuş üzümünü ve kaynamış olan suyu , baharatları ekleyip kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra tavuk yağlarını geri alın. Tavuğu temizleyin ve boğazını iple dikin. İçini tuzladıktan sonra iç pilavını doldurun. Doldurduktan sonra karnını da dikin. Tavuğu toprak güvece koyup fırına verin. 2 saat pişirn ve kızarmış olduğuna emin olun. Afiyet olsun. --------------Tualimforum İmzam-------------- Yeniden gülmem için Beni baştan sevmen lazım....... |