Etli Antep Dolması - Etli Antep Dolması Tarifi - Etli Antep Dolması Yapılışı
Malzemesi İçi için:
300 gr kuşbaşı et
300 gr kıyma
200 gr un hainde pirinç
200 gr ceviz
150 gr kuru soğan
1 kahve fincanı sarmısak
2 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı karabiber
Dolma için:
İstenen miktarda (hazırlanan içe göre) patlıcan
İstenen miktarda (hazırlanan içe göre) kabak
Hazırlanışı
Kuşbaşı et elde ince ince doğranır, kıyma, pirin, doğranmış soğan, iri parçalar halinde ceviz, biber salçası, sarmısak vb. İlave edilerek dolmanın içi hazırlanır. Güneşte içleri temizlendikten sonra kurutulan patlıcan, kabak, biber gibi sebzeler hazırlanan içle doldurulup, pişirilir