Dereotlu Salatalık Çorbası Tarifi - Dereotlu Salatalık Çorbası Nasıl Yapılır Dereotlu Salatalık Çorbası Tarifi - Dereotlu Salatalık Çorbası Nasıl Yapılır Dereotlu Salatalık Çorbası 1 adet arpacık soğanı 1 diş sarımsak 150 gr. salatalık 1/2 demet dereotu 20 gr. tereyağı 25 gr. un 30 ml. süt 200 ml. sebze suyu Tuz Karabiber Soğan ve sarımsağı soyup ince kıyın. Salatalıkları soyun ve küp parçalara doğrayın. Dere-otunu yıkayın ve ince kıyın. Tereyağını tencerede eritin, soğan ve sarmısağı kavurun. Unu ekleyin ve karıştırarak unu kavurduktan sonra salatalığı ekleyin. 1-2 dakika çevirdikten sonra bir kısmını ayırın. Tencereyi ateşten alın. Karışım kaymak kıvamına gelinceye kadar süt ekleyin. Yeniden ateşe koyun, sebze suyunu ekleyin. Çorba kaynamaya başlayınca blender'den geçirip pürüzsüz hale getirin. Ayırdığınız sebzeleri ve dereotunu ekleyin. Hafif ateşte 5 dakika kaynamaya bırakın. Tuz ve karabiber serpip servis edin. Not: Piştikten sonra çorbaya bir miktar haşlanmış pirinç de katabilirsiniz. |