tualimforum.com
>
KÜLTÜR VE SANAT
>
Biyografiler
>
Diger Ünlülerin Biyografileri
İhsan Sıtkı Yener Biyografisi,İhsan Sıtkı Yener Hayatı,İhsan Sıtkı Yener Kimdir?
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Diger Ünlülerin Biyografileri
Gazetecilerin biyografisi,Radyocuların biyografisi,Bestecilerin biyografisi,İllizyonistlerin biyografisi,Televizyoncuların biyografisi,Akademisyenlerin biyografisi,Tarihteki önemli kişiliklerin biyografisi.Mankenlerin biyografisi,Modellerin biyografisi,Dizi oyuncularının biyografisi,Kategorisi olmayan biyografiler...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
İhsan Sıtkı Yener Biyografisi,İhsan Sıtkı Yener Hayatı,İhsan Sıtkı Yener Kimdir?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
2289
LinkBack
Seçenekler
26.06.09, 16:02
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
İpek
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Mersin
Mesajlar: 1.271
Konular: 1076
Puan Grafiği
Rep Puanı:3790
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 71
210 Mesajına 272 Kere Teşekkür Edlidi
:
İhsan Sıtkı Yener Biyografisi,İhsan Sıtkı Yener Hayatı,İhsan Sıtkı Yener Kimdir?
İhsan Sıtkı Yener Biyografisi,İhsan Sıtkı Yener Hayatı,İhsan Sıtkı Yener Kimdir?
1925′te Afyonda doğdu.
1942′de İzmir Ticaret Lisesini bitirdi.
1946′da İstanbul Yüksek İktisat ve Ticaret Mektebi (İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi) ni bitirdi.
1957′de Amerika Birleşik Devletleri New York Üniversitesi, Business Administration Bölümünde Ölçme ve Değerlendirme konularında Mastr;
1958′de aynı Üniversitenin Business Education bölümünde Eğitim Metotları, Araştırma-Geliştirme konularında Doktora yaptı.
Eğitim-Öğretim Görevleri (Resmi):
1946′da Sultanahmet Ticaret Lisesi’nde Stenografi, Daktilografi ve Meslek Dersleri Öğretmenliğine başladı. Sonra Beyoğlu Ticaret Lisesi, Eyüp Ticaret Lisesi, Deniz Kuvvetleri Levazım Okulu, Kara Kuvvetleri Levazım Okulu, Galatasaray Lisesi Ticaret Bölümü, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü, Florance Nightingale Yüksek Hemşire Okulu ve İstanbul Sekreterlik Okulu’nda öğretmenlik yaptı.
1955-1956 yıllarında Ticaret ve Turizm Yüksek Öğretmen Okulunun, 1959-1965 yıllarında Ticaret Liseleri ve sekreterlik okullarının Yönetmelik ve Müfredat Programlarını hazırlayarak kuruluş ve geliştirme faaliyetlerine katıldı.
1977 yılında İstanbul Sultanahmet Ticaret Lisesindeki Resmi Görevinden emekli oldu. Halen Şampiyon Kursları’nda Öğretmenlere Rehberlik göreviyle, Eğitim Metotları Araştırma Geliştirme çalışmalarıyla, öğrencilere meslek edindirme ve üstün yetenekli ve çalışkan gençlere, Dünya rekorları kırdırma alanında aktif eğitimcilik yaşamını sürdürmektedir.
Askerlik:
1950-1951 yıllarında Ankara ve Devrek’te askerlik görevini Yedek Subay olarak yaptı.
Standart Türk Klâvyesi:
1930′lu yıllardan başlayarak, Türk dilinin özelliklerine göre yapılmamış, standart olmayan, değişik harf dizinleriyle oluşturulmuş çeşitli yabancı daktilo klâvyeleriyle çalışmanın sıkıntılarını giderme isteklerini, 1946 yılından itibaren Öğretmen çabaları olarak sürdürdü. Türk Dil Kurumu verileriyle Eğitim Kurumlarında 10 yıl süren çalışmalar ve denemeler sonucunda oluşturduğu Klâvye dizinini Milli Eğitim Bakanlığına sunarak, Türkçe harfler için de ideal olabilecek bir Milli Klâvye ihtiyacını anlatıp en üst düzeylerde ele alınmasını ancak 1955 yılında sağlayabildi. Yöneticiliğini ve sözcülüğünü yaptığı “Yabancı uzmanlarla da pekiştirilmiş İhtisas Komisyonu”nca oluşturulan
“Onparmak yöntemi ile Türkçe için ideal Klâvye”
yi 20 Ekim 1955′te “Bakanlıklararası Standardizasyon Komitesi”ne
“Standart Türk Klâvyesi”
olarak kabul ettirdi. Türkiye’deki tüm daktilo makinelerinin bu bilimsel Klâvyeye dönüştürülmesi, 1963 yılında Gümrükler Kanununa bir madde eklenmesi ve 1974 yılında
“Türk Standardları Enstitüsü”
Tarafından
“Zorunlu Standart”
olarak kabul edilmesiyle kesinleşti. Daha sonraki yıllarda rasgele klâvyelerle ithaline başlanan Bilgisayarların da Standart Türk Klâvyesi ile ithal ve montajı giderek yaygınlaşmakta ve kurallara uyulması oranında bu klâvyenin verimliliğinden yararlanılmaktadır.
Türkiye ve Dünya Stenografi, Daktilografi, Bilgisayar ve İnternet Şampiyonaları:
19 Temmuz 1941′de İzmir Gazetecileri Birliğince düzenlenen “Daktilografi Yarışması”nda dakikada 108 sözcük hızla yazarak İzmir rekorunu kırdı. Öğretmen olduktan sonra 24 Mayıs 1947′de ilk İstanbul Daktilografi Şampiyonasını; 18 Mayıs 1948′de de ilk Türkiye Daktilografi Şampiyonasını organize etti ve bu şampiyonaların her yıl Mayıs aylarında muntazaman yapılmasını sürdürerek 11 Temmuz 1993′te İstanbul’da 40. Dünya Stenografi, Daktilografi ve Bilgisayar Şampiyonaları’nı ve Intersteno Kongresini organize etti.
İkinci Dünya Savaşından sonra yenilenen Dünya Şampiyonaları Yönetmelikleriyle 1955 yılından başlayarak her 2 yılda bir yapılmakta olan Dünya Daktilografi, Stenografi, Bilgisayar ve Internet Şampiyonalarının hepsine Türk yarışçıların katılabilmesi için
“Devamlı Yetiştirme-Geliştirme ve Hazırlık çalıştırmaları”
nı sürdürerek önce Mekanik Daktilolarla, 1960′larda Elektrikli, 1970′lerde Elektronik Daktilolarla, 1980′lerden itibaren Bilgisayarlarla ve 2000′lerde + olarak İnternet aracılığı ile yapılagelen Dünya Şampiyonalarında 21 Mayıs 2005 gününe kadar 30 Türk gencinin 16 rekorla Dünya Şampiyonu olmasını, ikincilik ve üçüncülüklerle de her Dünya Şampiyonasında Türkiye’nin daima Şeref Listesinin başlarında yer alması başarılarını sağladı.
Stenografi branşında:
20 Temmuz 1941′de İzmir Gazetecileri Birliğince düzenlenen
“Stenografi Yarışması”
nda dakikada 436 hece sür’atle yazarak uzun yıllar erişilemeyen bir rekor yarattı. Öğretmen olduktan sonra 1946-1950 yıllarında Fransız Duployée, Aimée, Paris ve Prevost Delaunay sistemlerinin Türkçe adaptasyonlarını eğitime uyarlayarak geliştirdi. 1952-1955 yıllarında mevcut Türk Stenosuna İngiliz Pitman sisteminin bazı kurallarını da katarak daha hızlı yazılabilir olmasını sağladı.
1958′de New York McGraw-Hill Corporation Gregg Division ile yaptığı anlaşma sonucu Gregg Stenosunu Türkçeye adapte ederek 1958-1962 yıllarında İstanbul, İzmir, Bursa ve Adana Sekreterlik Okullarında eğitimini başlattı.
1980′li yıllarda Bilgisayar Destekli Makine Stenosunun kalem stenosuna oranla daha fazla hız ve anında çeviri (okuma) kolaylığı sağladığının ileri ülkelerde belirginleşmesi üzerine bu sistemleri de Türkçede uyarlamak için 1991 yılında Sofya’daki (Gramatik yöntemle çalışan) SPS “Software Products & Systems Corporation” firmasıyla 1992 yılında da (Ses-Hece yöntemiyle çalışan) Amerikan “Stenograph” firmasıyla anlaşmalar yaparak Türkçeye adapte edip her 2 yöntemin de eğitimlerini başlattı.
İtalya Sosyal Onur Ödülü:
İtalya Stenografi ve Daktilografi Akademisi, Stenografi Sistemlerini geliştirme çalışmalarındaki başarılarını takdir ederek 13 Temmuz 1987 günü İtalyanın Floransa kentinde Giuseppe Aliprandi Büyük Ödülü
“SOCIO ONORARIO”
ile ödüllendirdi.
Meslek Kursları (Özel):
1953-1954 yıllarına kadar, Türkiye’de komple büro eğitimi veren resmî veya özel hiçbir öğretim kurumu bulunmadığı, özellikle Stenograf, Daktilograf, Sekreter ve Muhasebe ara elemanı ihtiyaçları; eğitimsiz kadrolarla, çok verimsiz şekillerde karşılanmakta olduğundan, bu gereksinimleri verimli ve gelişmiş yöntemlere karşılayabilecek elemanlar yetiştirmek üzere, 19 Temmuz 1954 tarihinde
“Daktilo Sekreter Kursları”nı
kurdu. Bu alanlarda Dünyanın ileri ülkelerindeki son gelişmeleri daima izleyip mukayese ederek Eğitim yöntemlerini her yıl geliştirme prensibiyle en iyi mezunlarını Dünya Şampiyonalarına hazırlayarak 1957′de Milano’da, 1959′da Viyana’da, 1961′de Wiesbaden’de, 1963′te Prag’da Dünya Şeref Listelerine girmelerini sağladı.
25 Temmuz 1965′te Paris’te ilk mezununun (Ece Özbayrak) rekor bir derece ile Dünya Daktilografi Şampiyonu olmasını sağladıktan sonra adını
“Şampiyon Daktilo Sekreter Kursları”
olarak tescil ettirdi. 1978′de Türkiye’de bazı Kuruluşlarca başlatılan Bilgisayar eğitimini Amerikan (ASCII) klâvyesiyle veya bilinçsizce uydurulmuş
“Q Türkçe”
denilen ucube ile uygulamayı reddederek başka diller için bile ideal olan Bilimsel Klâvyenin Bilgisayarlarda da uygulanabilmesi çalışmalarını başlattı ve 6 Ekim 1984′te önce BASIC programcılık eğitimini, sonra Onparmakla bakmadan Bilgisayar kullanımını (Bilgisayarla Daktilografi adıyla) Standart Türk Klâvyesi ile başlattı. Böylece 1985′ten itibaren unvan
“Şampiyon Daktilo Sekreter ve Bilgisayar Kursları”
olarak önce Milli Eğitim Bakanlığında, sonra Ticaret Sicilinde, daha sonra da T.C. Türk Patent Enstitüsünde tescil edildi.
Meslek Kursları Ödülü:
1954 yılından beri çalışmalarını başarı ile sürdüren Türkiye’nin tek Meslek Kursu olduğunu belirleyen “Özel Öğretim Kurslar Derneği” ve “Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü”, 31 Ekim 1997 günü Kurs Kurucusunu “Onur Plaketi” ile ödüllendirdi.
Mesleki Yayınları:
1955 yılında Büro aleminin Türkiye’de ilk aylık meslekî dergisinin yayımını “Sekreter Daktilograf” adıyla başlattı. “Stenografi Dersleri” ve “Türkçe Gregg Stenosu” ders kitaplarıyla, her 4-5 yılda bir büyük değişikliklerle geliştiregeldiği 5 ciltlik “Daktilografi Ders Kitapları” ve “Öğrenci Uygulama Formları” ile “Öğretmen Rehberi” halen Şampiyon Kurslarının temel kitaplarıdır.
Uluslararası Faaliyetler:
Dünya genelinde “Stenografi, Daktilografi, Büro işleri ve Sekreterlik Eğitimi” konularındaki uygulamalardan tüm üye ülkelerin ilgililerini bilgilendirmek ve bu konuların geliştirilmesini sağlamak amacıyla 1887 yılında Londra’da kurulup 2 yılda bir Genel Kongreleri ve her yıl Merkez Komitesini değişik ülkelerde toplayarak 1955 yılında Monaco’da ilk Dünya Daktilografi Şampiyonasını organize eden “Uluslararası Stenografi Daktilografi Federasyonu”na 1957′de Türkiye’yi temsilen katıldı ve o yıla kadar Türkiye’deki başarılı çalışmaları değerlendirilerek Merkez Komitesi’ne kabul edildi.
Intersteno Onursal Başkanlığı:
Federasyonun daha sonraki tüm faaliyetlerine aktif olarak katılıp, kongrelerdeki eğitim metotlarını geliştirme ve bürolarda verimli çalışma yöntemleri konuları ile şampiyonaların Mekanik, Elektrikli ve Elektronik Daktilografi ile Bilgisayar Yarışlarında yıllar boyunca yetiştirdiği takımların üstün başarıları sonucu, 1991 tarihinde Brüksel’de Federasyonun Genel Başkanlığına (oy birliği ile) seçilerek 1993 Kongre ve Şampiyonalarını İstanbul’da organize etmesi kararlaştırıldı. Başarıyla sonuçlanan bu faaliyetleri de değerlendiren Merkez Komitesi’nin teklifi üzerine, 15 Temmuz 1993 günü Uluslar arası Bilgi İşlem Federasyonu Genel Kurulu, Intersteno Onursal Başkanı olmasını (oy birliği ile) kabul etti. Daha sonraki yıllarda da meslekî geliştirme çalışmalarını sürdürerek Intersteno Kongreleri ve Dünya Şampiyonalarındaki başarılarını giderek artırdığını gözlemleyen Intersteno Merkez Komitesi, 15 Temmuz 2003 günü Roma’da 36 ülkenin 519 delegesinin katılımıyla yapılan Intersteno Kongresi Açılış Töreninde “Intersteno’nun geliştirilmesinde en büyük katkılarda bulunan, Duayenimiz ve Onursal Başkanımız” olarak takdim etti.
Fair Play Kariyer Dalı Büyük Ödülü:
Meslekteki başarılarını daima Dürüstlük, İyi Ahlâk ve Örnek Davranışlar’la sağladığını belirleyen Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin Fair Play Konseyi, 22 Mayıs 1997 tarihinde Kariyer Dalında Büyük Ödül’le ödüllendirdi.
F Klâvye’nin Babası:
Bilgisayarların Türkiye’ye girmeye başladığı 1978′den itibaren, Türk dili özelliklerine uymadığı için “Q Türkçe” olarak “Uydurulmuş Klâvye”nin verimsizliği karşısında bilimselliği Dünya rekorları ile de kanıtlanmış “F Klâvye” tartışmalarının yoğunlaşması sonucu, Medya ve Bilişim Dernekleri işbirliği ile düzenlenen
“2003 Bilişim Teknolojileri Günleri”
nde “F Klâvyenin Babası” ilân edilerek Teşekkür Plâketi ile ödüllendirildi.
Tags
biyografisi
,
hayati
,
ihsan sıtkı yener
,
ihsan sıtkı yener biyografi
,
ihsan sıtkı yener biyografisi
,
ihsan sıtkı yener hakkında
,
ihsan sıtkı yener hakkında bilgi
,
ihsan sıtkı yener hayatı
,
ihsan sıtkı yener kim
,
ihsan sıtkı yener kimdir
,
ihsan sıtkı yener özgeçmişi
,
ihsan sıtkı yener yaşamı
,
kimdir
,
sitki
,
yener
,
İhsan
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
İhsan Varol Kimdir,İhsan Varol Resimleri,İhsan Varol Biyografisi,İhsan Varol Hakkında
Başak
Diger Ünlülerin Biyografileri
1
25.04.14
18:41
İhsan Orgun Biyografisi - İhsan Orgun Kimdir - Korgeneral İhsan Orgun Hayatı
Kartal
Diger Ünlülerin Biyografileri
0
15.02.13
17:44
İhsan Barutçu Biyografisi - İhsan Barutçu Kimdir - İhsan Barutçu Hayatı
Kartal
Siyasetçilerin Hayatı ( Biyografisi )
0
08.05.11
09:56
İhsan Keleş Biyografisi - İhsan Keleş Hayatı - İhsan Keleş Kimdir?
Başak
Siyasetçilerin Hayatı ( Biyografisi )
0
22.03.11
06:47
İhsan Sabancı Biyografisi - İhsan Sabancı Hayatı - İhsan Sabancı Kimdir?
Başak
Diger Ünlülerin Biyografileri
0
11.03.11
00:41
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
00:35
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread