Etli Şef Çorbası Tarifi -Etli Şef Çorbası Nasıl Yapılır - Etli Şef Çorbası Malzemeleri Etli Şef Çorbası 300 gr kuzu kuşbaşı 1 adet havuç 1 çay bardağı nohut 1 çay bardağı buğday 1 kase yoğurt 2 çorba kaşığı un 8-10 dal dereotu 8 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı sıvıyağ Tencereye yağ konur, ısınınca et atılır ve kavrulur. Üzerine minik küp şeklinde doğranmış havuç eklenir, birkaç dakika çevrilir. Sonra haşlanmış nohut, buğday katılır. 7 su bardağı sıcak su dökülür. Diğer bir kapta yoğurt, 1 su bardağı su, un ve tuz iyice çırpılır. Kaynamakta olan çorbaya katılır ve sürekli karıştırarak bir taşım kaynatılır. Servise konarken kıyılmış dereotuyla süslenir.