Maş Çorbası Maş Çorbası MALZEME: 1 su bardağı maş fasulyesi veya yeşil mercimek 2 çorba kaşığı tane sumak 1 çay bardağı ev eriştesi 1 soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 100 gr kıyma 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı pul biber Tuz Çorba Tarifi Maş fasulyesini 2 saat önceden bol suda ıslatın. Sumak tanelerini 1 su bardağı suda ıslatın. Maş fasulyenin ıslama suyunu süzüp derin bir tencereye alın. Üzerine 6 su bardağı soğuk su koyarak haşlayın. Daha sonra tuzunu, eriştesini ilave edin. Erişte yumuşayana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ayrı bir tavaya soğanları incecik kıyın. Tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı koyup rengi dönene kadar kavurmayı sürdürün. Salçayı ilave edin, bir iki dakika daha çevirin. Bu sosu da çorbaya katın. Baharatını, tuzunu serpin. Sumaklı suyu süzgeçten geçirerek çorbaya ekleyin. Hep birlikte bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın. Bakabileceğiniz diğer Çorba Tarifileri NOT: Maş fasulyesi, yeşile çalan, mercimekten biraz daha küçük, oval biçimli bir baklagildir. Özellikle Malatya, Mersin, Antep gibi Güneydoğu illerimizde kullanılır. Çok çabuk piştiği için haşlandıktan sonra piyazı yapılır, bulgur pilavına katılır. Güneydoğu illerimizde yemeklere ekşilik vermesi için sumak taneleri kullanılır. Suda bekletilen sumağın suyu yemeklere katılır. Tane sumak bulamazsanız çorbayı limon suyu ile hazırlayabilirsiniz. |