Malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 soğan 1 yemek kaşığı Tereyağı 2 yemek kaş. Sıvıyağ( ben z.yağı kullanıyorum) 1 yemek kaş. Un Yeteri kadar su Tuz Terbiyesi için: 2 yumurta sarısı yarım limonun suyu 1 su bardağı süt Sosu için: 1 yemek kaş. Tereyağı 2 yemek kaş. Sıvıyağ/z.yağı 1 tatlı kaşığı salça Nane, pul biber Yapılışı: Bir tencereye mercimeği ve iki parmak üzerine çıkacak kadar suyu ekleyip pişmeye bırakın. Mercimekler açılıp pişince altını kapatın. Diğer tarafta ayrı bir tencereye yağı ve küp doğranmış soğanı ilave edin. Soğan hafif sararınca unu ekleyin, karıştırarak hafif kavurun. Haşlanmış mercimeği ve tuzunu ekleyip, suyunu ayarlayın. 15 dakika kadar kısık ateşte pişirin. El blenderından malzemeleri çok fazla olamayacak şekilde geçirin. Bir kasede yumurta sarılarını ve limon suyunu bir güzel çırpın. Başka bir küçük tencereye önce sütü koyun, sonra yavaş yavaş terbiyeyi akıtıp kesilmemesi için sürekli karıştırın.Bir taşım kaynayınca ocaktan alın. Bir tavada tereyağı ve sıvıyağ, salçayı kavurup nane ve pulbiberi ekleyin. Yakmadan ocaktan alın. Blendırdan geçirdiğiniz çorbayla sütlü terbiyeyi karıştırıp, soğumuşsa kaynatmadan biraz daha ateşte bir taşım kaynayacak kadar pişirip üzerine sosu dökün. Afiyet şifa olsun Cahide’nin notu: Ben Kahverengi’nin tarifinden farklı olarak, mercimeği ayrı bir yerde haşladım. Unlu suda mercimeğin açılması biraz daha zor olabilir diye düşündüm. Birde terbiyesi için gerekli malzemeleri ayrı bir kapta çırptım. Çorbanın suyundan biraz ekleyip ılıtarak ekledim.. Ayrıca pişirmedim. Cahide Sultan alıntı