Köftesi için: 300 gr. az yağlı kıyma Orta boy soğan Bir tutam maydanoz 1 dilim bayat ekmek içi tuz karabiber Bulamak için: 1 yemek kaşığı un Ayrıca: 1 büyük patates 1 su bardağı haşlanmış nohut Yeteri kadar su Yoğurtlu meyane için: 3 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı un Sosu için: 1 dolu yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı kuru nane Nasıl Yapılır? Köfte için soğanı rendenin iri gözünden rendeleyin. Suyunu hafifçe sıkın. Maydanozu ince ince doğrayın. Ekmeği ufalayın veya 1 yemek kaşığı galeta unu ekleyin. Tuz ve baharatı ekleyip, kıymayla beraber yoğurun. Bilye büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın veya avuç içinizde sıktırarak şekil verin. Köftelerin üzerine 1 kaşık un serpin. Tavaya çok az yağ koyup kızdırın. Köfteleri içine atıp yüksek ateşte soteleyin. Bir tencereye 1 lt. kadar su ekleyip kaynatın. Soyup küp küp doğradığınız patatesi ve haşlanmış nohutu ekleyip patates haşlanana kadar kaynatın. Köfteleri ekleyip 6-7 dakika daha haşlayın. Yoğurt, yumurta ve unu iyice çırpın. Kaynayan köfteli sudan 1 su bardağı kadar alıp yoğurtlu meyaneye ekleyip karıştırın. Meyaneyi hızlı bir şekilde çorbaya ekleyip kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başlayınca tuzunu ilave edip altını kapatın. Bir tavada tereyağını eritin. Naneyi ekleyip yağı kızartın. Çorbaya döküp karıştırın. Afiyet şifa olsun. NOT: Yoğurtlu çorbaların kesilmemesi için, ocaktan aldıktan sonra kapağını kapatmayın ve ara sıra karıştırmaya devam edin. Cahide Jibek alıntı