Malzemeler: 300 gr ıspanak,1 yemek kaşığı tereyağı,1.5 su bardağı haşlanmış nohut,3 yemek kaşığı un,7 su bardağı su, 300 gr kemikli kuzu eti,2 diş sarımsak, tuz, karabiber, pul biber Tarif: Kuzu eti ve suyu tencereye alıp et yumuşayıncaya kadar haşlayın. Eti tencereden alıp küçük parçalara ayırın ve soğumaya bırakın. Tereyağının bir kısmını eritip unu ekleyin ve rengi hafif değişinceye kadar kavurun. Et suyunu azar azar ve hızla karıştırmaya devam ederek ekleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırarak kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ispanakları elinizle küçük parçalara bölerek çorbaya ekleyin. Etleri ve haşlanmış nohutları da ekleyin ve 5 dakika pişirdikten sonra ocağı kapatın. Sarımsağı rendeleyip çorbaya ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika dinlendirin. Tereyağını eritip kırmızı pul biber ilave edin. Çorbayı kâselere paylaştırıp üzerine, erittiğiniz tereyağlı biberi dökerek sıcak servis yapın. Not 8 kişilik olan bu tarifte porsiyon başına, yaklaşık 220 kalori düşmektedir alıntı