Portakallı Patetes Çorbası Tarifi - Portakallı Patetes Çorbasının Yapılışı - Portakallı Patetes Çorbası Nasıl Yapılır Malzemeler: 1 kg patates 1 adet boy havuç 2 adet soğan 2 diş sarımsak 2 tatlı kaşığı sıvıyağ 3 su bardağı su 1,5 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış) 1 su bardağı yoğurt 2 tatlı kaşığı kişniş Tuz Yapılışı: 1.Patates ve havuçları küp şeklinde doğrayın. 2.Soğanı yemeklik sarımsağı ise havanda dövün. 3.Geniş bir tencereye doğranan malzemeleri ilave edip sıvıyağ ekleyin kısık ateşte 4-5 dk kadar pişirin. 4.Ardından su ve portakal suyunu ilave edin ve kaynamaya bırakın. 5.Kaynadıktan sonra ocaktan alın tencereyi ve mutfak robotundan geçirin. 6.Yoğurdu eklemeden önce yoğurdun içine tencereden kepçe yardımıyla bir miktar alıp yoğurdu çırpın sonrasında azar azar tencereye ilave edin. Kişnişi ekleyip karıştırın. 7.Son olarak tuzunu ayarlayın ve dilediğiniz gibi servis yapın.