Füme Balık Çorbası Füme Balık Çorbası 4 kişilik Gerekli malzeme: 1 orta büyüklükte alabalık fileto 2 taze soğan 4 su bardağı su 2 ortaboy patates 1 çorba kaşığı sirke 1 çay bardağı pirinç 3-4 dal maydanoz, tuz Soğanları ince ince kıyın. Patatesleri küp doğrayın. Soğanlarla birlikte 4 su bardağı suda diri kıvamda haşlayın. Kıyılmış maydanoz ve tuz ilave edin. Kaynamaya başlayınca yıkanmış pirinci ekleyin. 10-15 dakika pişirin. Alabalığı 1 çay bardağı su ile 5 dakika pişirin. Ateşten alıp derisini soyun ve ince şeritler halinde doğrayın. Çorbaya ilave edin. Sirke ve gerekirse 1-2 kepçe sıcak su ekleyin. Pirinç yumuşayana dek pişirin. Maydanozla süsleyip servis yapın. --------------Tualimforum İmzam-------------- |