|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Coğrafya Coğrafya dersi ödevleri,Coğrafya ödevleri... |
| LinkBack | Seçenekler |
28.09.12, 15:20 | #1 (permalink) | ||
İç Anadolu Bölgesinin Beşeri Özellikleri İç Anadolu Bölgesinin Beşeri Özellikleri İç Anadolu Bölgesinde Tarım ve Hayvancılık Bölgenin ekonomisi tarıma dayanır. Ekili-dikili alanlar bakımından Marmara Bölgesinden sonra 2. sırada yer alır (% 27). Çalışan nüfusun büyük bölümü tarımda çalışır. Fakat tarımın en önemli sorunu sulama ihtiyacıdır. Bölgede en çok üretilen ürün buğdaydır. Diğer ürünler şekerpancarı ( şeker fabrikaları bölgede fazladır.), Üzüm, Mercimek, Yulaf, Çavdar, Ayçiçeği, Haşhaş, çeşitli meyveler ve sebzelerdir. Bölgede küçükbaş hayvancılık yaygın olarak yapılır. Ankara çevresinde tiftik keçisi, Sivas ve Konya çevresinde koyun çok yetiştirilir. İç Anadolu Bölgesinin Nüfus ve Yerleşmesi Nüfusu 2000 sayımına göre 11.6 milyondur. Nüfus yoğunluğu Km2’ye 71 kişidir. Bu Türkiye ortalamasının altındadır. (Türkiye ortalaması Km2’ye 83 kişi). Nüfus artış hızı %o 16’dır (Türkiye ortalaması %o 18.34). Nüfusun % 69’u kentte yaşar (Türkiye ortalaması % 65). Yukarı Sakarya Bölümü en yoğun nüfuslu alandır. Nüfus genellikle bölgenin çevresindeki dağ eteklerindeki ovalara yoğunlaşmıştır. Ülkemizin başkenti ve 2.büyük kenti Ankara bölgede yer almaktadır. iç Anadolu Bölgesinin Endüstrisi Sanayi Yukarı Sakarya Bölümünde gelişmiştir. Eskişehir: Lokomotif besin motor çimento inşaat malzemeleri şeker et deri sanayisi vardır. Ankara: Dokuma besin tarım araçları çimento alkollü içki mobilya selüloz kağıt karton deri ve et sanayisi vardır. Konya: Tarım araçları besin motor çimento süt ürünleri inşaat malzemeleri selüloz kağıt ve şeker s. Kayseri: Halıcılık meyve suyu pamuklu dokuma pastırma ve sucuk sanayisi. Kırıkkale: Silah sanayi Orta Anadolu Rafinerisi. Sivas: Besin Yem Çimento demir-çelik et entegre demiryolları bakım ve onarım tesisleri vardır. iç Anadolu Bölgesinin Türkiye Ekonomisine Katkısı Ekonomisinde tarım hakim faaliyettir. Bölge yurdumuzun tahıl ambarıdır. Yurdumuzda Buğday (%35) Arpa (%45) Şekerpancarı (%40) Baklagiller (%30) Meyvecilik (%20) oranında yapılır. Bölgede Ankara Eskişehir Konya Kayseri Kırıkkale ve Sivas gibi sanayi kentleri vardır. Türkiye Endüstri üretiminin % 15’i bu bölgemizden sağlanmaktadır. Bölgenin turizm gelirleri de fazladır. --------------Tualimforum İmzam-------------- Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri Anaokulu - İlköğretim Sınav Soruları ve Ders Notları | |||
Tags |
anadolu, beseri, bolgesinin, iç anadolu bölgesi beşeri özellikleri, iç anadolu bölgesi beşeri özellikleri hakkında bilgi, iç anadolu bölgesinin beşeri özellikleri nelerdir, ozellikleri, İc |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
İç Anadolu Bölgesinin Doğal Ve Beşeri Özellikleri Nedir | SERDEM | Coğrafya | 1 | 04.03.15 21:24 |
İç Anadolu Bölgesinin Coğrafi Özellikleri | SERDEM | Coğrafya | 1 | 28.09.12 15:12 |
Doğu Anadolu Bölgesinin Genel Özellikleri-Doğu Anadolu Bölgesinin En Önemli Özelligi | Sude | Coğrafya | 0 | 14.05.10 14:19 |
İç Anadolu Bölgesinin Genel Özellikleri-İç Anadolu Bölgesinin En Önemli Özellikleri | Sude | Coğrafya | 0 | 14.05.10 14:05 |
Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Genel Özellikleri-G. A. Bölgesinin En Önemli Özellikleri | Sude | Coğrafya | 0 | 14.05.10 13:53 |