Bebekler İçin Kahvaltı Tarifleri Bebekler İçin Kahvaltı Tarifleri Kahvaltı Tarifi-1 2 adet kuru kayısı
1 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tahin
1 çay kaşığı tereyağ
1 su bardağı su (200ml)
1 tatlı kaşığı pekmez
Kahvaltımızın hazırlanışı
Kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp bir cezvede su ile pişirin. Tereyağını eritip mısır ununu hafif pembeleşene kadar kavurun. Kayısılı suyu mısır ununa dökün huzlı hızlı karıştırarak topak olmasını engelleyin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin. Mama muhallebi kıvamında olmalı, çok katılaşırsa sıcak su ilave edip biraz daha pişirin. Biraz soğuyunca tahin ve pekmezi ilave edin.
Mısır ununu kavurmadan direkt cezvedeki kuru meyveli suya katarak muhallebi pişirir gibi hazırlayabilirsiniz. Kahvaltı Tarifi-2 1 adet haşlanmış yumurta
1 kibrit kutusu suda bekletilip tuzu alınmış beyaz peynir
1 çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı zeytinyağı
biraz ekmek içi
1 çay bardağı süt veya devam maması
1 çay kaşığı bal(1 yaşından sonra)
Yumurta,peynir ve ekmek içi iyice ezildikten sonra diğer malzemeler karıştırılır ve en son üzerine ısıtılmış süt katılır. Kahvaltı Tarifi-3 1 Adet yumurta
Yarım Muz
1 kibrit kutusu suda bekletilip tuzu alınmış beyaz peynir
1 çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 tane ceviz(iyice ezilmiş)
1 kaşık pekmez
biraz ekmek içi
1 çay bardağı süt veya devam maması
Yumurta,peynir muz ve ekmek içi iyice ezildikten sonra diğer malzemeler karıştırılır ve en son üzerine ısıtılmış süt katılıp muhallebi kıvamına getirilir. Kahvaltı Tarifi-4 Malzemeler:
?150 ml. hazırlanmış Devam Biberon Maması
?2-3 yemek kaşığı Milupa 8 Tahıllı ve Ballı Kahvaltılık Ek Besin
?1/8 haşlanmış yumurta sarısı*
?½ kibrit kutusu (yaklaşık 10 g.) beyaz peynir**
?1 tatlı kaşığı pekmez
Hazırlanışı:
Devam mamasını(Aptamil 2, Milumil 2, Conformil 2 veya 8. aydan itibaren Aptamil 3 veya Milumil 3) kutu üzerinde yazan tarife göre hazırlayınız. Ilık iken içerisine tüm malzemeleri yavaş yavaş ilave edip, bir çatalla iyice karıştırınız.Bebeğiniz için lezzetli ve besleyici kahvaltı karışımı hazır.. |