Fındıklı Lokma Tatlısı Fındıklı Lokma Tatlısı Hamuru için;
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı toz maya
1 adet yumurta
2 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt Üzeri için; 1 çay bardağı dövülmüş fındık veya karamelli fındık Kızartmak için; 2 su bardağı sıvıyağ Şerbeti için; 2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu HAZIRLANIŞI Şerbeti için; Su ile şekeri tencereye koyup, şeker eriyene kadar karıştırın.
Şerbetin koyulaşması için 15 dakika kaynatıp, limon suyunu ilave ettikten sonra ocağın altını kapatın. Lokma hamuru için;
Çukur bir kabın içerisine 2 su bardağı ılık su koyup, maya ve şekeri ilave edip karıştırın.
Şeker eridikten sonra yumurtayı kırıp, yoğurdu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Yavaş yavaş unu döküp, bir yandan da kabın içerindeki malzemeyi koyu kıvama gelene kadar elinizle karıştırın.
Üzerini temiz bir bezle kapatıp, mayalanması için 30-35 dakika bekletin.
Mayalanan hamurdan sol elinizle bir miktar alıp, avucunuzda sıkarak sağ elinizdeki küçük kaşıkla da lokma hamurundan alıp kızgın yağa yavaşça bırakın. Tencereyi sallayarak lokmaları nar gibi kızartın.
Yağın içinden aldığınız lokmaları soğumuş şuruba atıp 5 dakika bekletin.
Şerbetin içinden lokmaları süzgeçle alıp, servis tabağına dizin. Üzerine fındıkları serpiştirip, ılıkken servis yapın. |