tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Bayram Tatlıları
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Bayram Tatlıları Bayram tatlıları tarifleri,baklava,şöbyet,kadayıf,lokma...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Fındıklı Lokma Tatlısı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1394

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 26.11.09, 04:34   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Fındıklı Lokma Tatlısı

Fındıklı Lokma Tatlısı


Hamuru için;

5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı toz maya
1 adet yumurta
2 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt

Üzeri için;
1 çay bardağı dövülmüş fındık veya karamelli fındık

Kızartmak için;
2 su bardağı sıvıyağ

Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu


HAZIRLANIŞI


Şerbeti için;
Su ile şekeri tencereye koyup, şeker eriyene kadar karıştırın.

Şerbetin koyulaşması için 15 dakika kaynatıp, limon suyunu ilave ettikten sonra ocağın altını kapatın.

Lokma hamuru için;

Çukur bir kabın içerisine 2 su bardağı ılık su koyup, maya ve şekeri ilave edip karıştırın.
Şeker eridikten sonra yumurtayı kırıp, yoğurdu ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Yavaş yavaş unu döküp, bir yandan da kabın içerindeki malzemeyi koyu kıvama gelene kadar elinizle karıştırın.

Üzerini temiz bir bezle kapatıp, mayalanması için 30-35 dakika bekletin.

Mayalanan hamurdan sol elinizle bir miktar alıp, avucunuzda sıkarak sağ elinizdeki küçük kaşıkla da lokma hamurundan alıp kızgın yağa yavaşça bırakın. Tencereyi sallayarak lokmaları nar gibi kızartın.

Yağın içinden aldığınız lokmaları soğumuş şuruba atıp 5 dakika bekletin.

Şerbetin içinden lokmaları süzgeçle alıp, servis tabağına dizin. Üzerine fındıkları serpiştirip, ılıkken servis yapın.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
findikli, fındıklı lokma tatlısı, fındıklı lokma tatlısı hazırlanışı, fındıklı lokma tatlısı nasıl yapılır, fındıklı lokma tatlısı tarifi, fındıklı lokma tatlısı yapılışı, lokma, tatlisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Fındıklı Çağlayan Osman Hacıalioğlu İlköğretim Okulu Fındıklı Rize - Rize Fındıklı Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 18.10.12 17:50
Rüyada Lokma Görmek - Rüyada Lokma Açıklaması ve Yorumu - Lokma Rüya Tabiri Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 25.08.12 02:02
Malatya Demir Tatlısı Ve Lokma Kedi Malatya 0 21.10.10 21:38
Cunda Adası Lokma Tatlısı Kedi Balıkesir 0 22.10.09 14:50
Lokma Tatlısı ASYA Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 09.11.08 03:20


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:03 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2