Yassı Kadayıf Tatlısı Yassı Kadayıf Tatlısı  Yumurta (6 adet) Süt (1 bardak) Kabartma tozu (1/2 paket) Toz şeker (4 çorba kaşığı) Un (6 çorba kaşığı) Sıvıyağ (1 bardak) Şerbeti için: Toz şeker (1,5 bardak) Su (1,5 bardak, soğuk) Limon suyu (1 çorba kaşığı) Hazırlanışı Tatlının şerbetini hazırlamak için derin bir tavaya 1,5 bardak toz şeker koyun. Üzerine 1,5 bardak soğuk su ve 1 çorba kaşığı limon suyu dökün. Tavayı ocağa alıp, kaynamaya bırakın.0val bir kaba 3 adet yumurta kırın. Üzerine 1 bardak süt, yarım paket kabartma tozu, 4 çorba kaşığı toz şeker ilave edin. Kabın içindeki tüm malzemeyi çırpın. Üzerine 6 çorba kaşığı un ekJeyip, çırpmaya devam edin. Boza kıvamına gelen hamuru 30 dakika dinlenmeye bırakın.Ocağa aldıgınız teflon tavaya dinlendirdiginiz hamurdan birer çorba kaşıgı birbirlerine değmeyecek şekilde dökün. Hamurların altı beyaz kalacak şekilde fazla pişirmeden iki spatula yardımıyla çevirin. İki tarafını da çok fazla pişirmeden hamurları cam bir kaseye aktarın.TefIon bir tavaya 1 bardak sıvıyağ koyun ve kızdırın. Bu sırada oval bir kaba 3 adet yumurta kırın ve yumurtaları çırpın. Cam kasedeki hamurların her iki yüzünü yumurtaya bulayıp kızdırdığınız yaga koyun ve hamurları tekrar kızartın. Kızaran hamurları bir tepsiye dizin. Dizdiğiniz tatlıların üzerine önceden kaynattığınız şerbeti bir kepçeyle gezdirerek dökün ve tatlınızı servise hazır hale getirin.
Konu AnGeL tarafından (26.11.09 Saat 04:57 ) değiştirilmiştir..
|