tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Bayram Tatlıları
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Bayram Tatlıları Bayram tatlıları tarifleri,baklava,şöbyet,kadayıf,lokma...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Halka Tatlısı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1450

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 26.11.09, 04:29   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Halka Tatlısı

Halka Tatlısı

3 su bardağı su
100 gr. tereyağı
2,5 su bardağı un
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta ya da pirinç unu
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz

Şerbeti için:

4 su bardağı su
4,5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu

2 su bardağı kızartma yağı


Yapılışı:

Halka Tatlısı Yapımı

Şerbeti için; şeker ve suyu tencereye koyun, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynamaya bırakın, şurup kıvamına gelmek üzereyken limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.

Su ve tereyağını çelik tencereye alın, su kaynamadan önce tereyağının iyice erimesi için karıştırın.

Elenmiş unu yavaş yavaş tencereye ekleyin ve karıştırın. Tuzu ve şekeri ekleyerek tencereye yapışmayan bir hamur elde edene kadar kavurun (Hafif ateşte 8-10 dakika).

Tencereyi ocaktan alın, tahta kaşıkla sürekli yayarak ve toplayarak hamurun kabuk bağlamadan soğumasını sağlayın. ılınınca yumurtalar birer birer kırın. İrmik ve pirinç ununu (yada nişastayı) ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tahta kaşıkla yada mikserle yoğurun.

Hamurunuz kendini toplayınca,tırtıllı başlık takılmış krema pompasına doldurun ve 10-12 cm uzunluğunda şeritler halinde sıkarak parçalara bölün ve uçlarını birleştirin.


Kestiğiniz tatlıları soğuk yağa atın ve ocağı en kısıkta açın, tatlıları tavayı arada sallayarak kızartın

Kızaran tatlıları hemen soğuk şuruba atın.. 5-6 dakika şerbeti çeken tatlıları servis tabağına alın.

Not: Her kızartmadan sonra yağı bir süre soğutun, yoksa tatlınızın içi iyi kızarmaz.

Konu AnGeL tarafından (26.11.09 Saat 04:51 ) değiştirilmiştir..
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
halka, halka tatlısı, halka tatlısı hazırlanışı, halka tatlısı nasıl yapılır, halka tatlısı tarifi, halka tatlısı yapılışı, tatlisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Düğme Tatlısı Tarifi - Düğme Tatlısı Nasıl Yapılır - Düğme Tatlısı ASYA Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 2 15.01.20 15:16
Rüyada Halka Görmek - Rüyada Halka Görmek Açıklaması ve Yorumu - Halka Rüya Tabiri Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 29.11.12 23:26
Kahve Falında Halka Görmek Ne Demektir - Kahve Falında Halka Anlamı ve Açıklaması Tarot Kahve Falı 0 17.01.12 20:15
Limonlu Halka Tatlısı Okyanus Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 06.06.09 00:27
Halka Havlu Kenarı Berfin Havlu Kenarı Örnekleri 0 03.12.08 02:19


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:30 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2