Burma Baklava Burma Baklava Hamuru İçin : •150 gr tereyağı (erimiş) •1 çay bardağı sıvıyağ •3 yumurta •1 fiske tuz •1 yemek kaşığı sirke •1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu •1 paket karbonat •1,5 su bardağı ılık süt •Aldığı kadar (yaklaşık 1 kg) un Açmak İçin : •2 yemek kaşığı un •300 gr nişasta İçi İçin : •500 gr ceviz içi (ince dövülmüş) Şerbeti İçin : •5 su bardağı toz şeker •4 su bardağı su •Yarım limonun suyu Ayrıca : •200 gr tereyağı hazırlanışı •Servisten bir gün önce hamur malzemelerini yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. 10-15 dakika dinlendirin. •Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın. Bezeleri un + nişasta karışımıyla mümkün olduğunca ince açın. •Yufkanın üçte birini içe doğru katlayın. Üzerine bolca ceviz serpin. Katlanmayan kenardan başlayarak oklavaya sarın. •Elinizle iki ucundan büzerek tepsiye yerleştirin. Bu şekilde mümkünse buzdolabında 1 gece bekletin. •Ertesi gün şerbeti hazırlayın, kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra kaynatın, yarım limonu sıkıp ocağı kapatın. •200 gr tereyağını eritin. Üzerinde biriken köpükleri alın. Kızgın yağı baklavanın her tarafına değecek şekilde kaşıkla dökün. Dibinde biriken süt kısmını dökmemeye çalışın, yoksa üzerinde siyah siyah lekeler oluşur. •Bıçağın ucuyla çok fazla ezmeden istediğiniz büyüklükte kesin. 190 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra ılınmasını bekleyin. Soğuk şerbeti üzerine dökün.
Konu AnGeL tarafından (26.11.09 Saat 04:47 ) değiştirilmiştir..
|