tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Bayram Tatlıları
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Bayram Tatlıları Bayram tatlıları tarifleri,baklava,şöbyet,kadayıf,lokma...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Burma Baklava
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1405

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 26.11.09, 04:27   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Burma Baklava

Burma Baklava

Hamuru İçin :
•150 gr tereyağı (erimiş)
•1 çay bardağı sıvıyağ
•3 yumurta
•1 fiske tuz
•1 yemek kaşığı sirke
•1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
•1 paket karbonat
•1,5 su bardağı ılık süt
•Aldığı kadar (yaklaşık 1 kg) un
Açmak İçin :
•2 yemek kaşığı un
•300 gr nişasta
İçi İçin :
•500 gr ceviz içi (ince dövülmüş)
Şerbeti İçin :
•5 su bardağı toz şeker
•4 su bardağı su
•Yarım limonun suyu
Ayrıca :
•200 gr tereyağı
hazırlanışı
•Servisten bir gün önce hamur malzemelerini yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. 10-15 dakika dinlendirin.
•Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın. Bezeleri un + nişasta karışımıyla mümkün olduğunca ince açın.
•Yufkanın üçte birini içe doğru katlayın. Üzerine bolca ceviz serpin. Katlanmayan kenardan başlayarak oklavaya sarın.
•Elinizle iki ucundan büzerek tepsiye yerleştirin. Bu şekilde mümkünse buzdolabında 1 gece bekletin.
•Ertesi gün şerbeti hazırlayın, kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra kaynatın, yarım limonu sıkıp ocağı kapatın.
•200 gr tereyağını eritin. Üzerinde biriken köpükleri alın. Kızgın yağı baklavanın her tarafına değecek şekilde kaşıkla dökün. Dibinde biriken süt kısmını dökmemeye çalışın, yoksa üzerinde siyah siyah lekeler oluşur.
•Bıçağın ucuyla çok fazla ezmeden istediğiniz büyüklükte kesin. 190 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra ılınmasını bekleyin. Soğuk şerbeti üzerine dökün.

Konu AnGeL tarafından (26.11.09 Saat 04:47 ) değiştirilmiştir..
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
baklava, burma, burma baklava, burma baklava hazırlanışı, burma baklava nasıl yapılır, burma baklava tarifi, burma baklava yapılışı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Baklava Görmek - Rüyada Baklava Görmek Açıklaması ve Yorumu - Baklava Rüya Tab Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 20.03.13 00:57
Pudingli Baklava - Pudingli Baklava Tarifi ASYA Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 06.08.12 02:39
Burma Telefon Kodu - Burma Uluslararası Telefon Kodu Esra Asya Ülkeleri 0 21.09.11 03:04
Burma Baklava AnGeL Ramazan Yemekleri-Tatlıları 0 04.08.11 21:34
Fındıklı Burma Kadayıf - Fındıklı Burma Kadayıf Tarifi AnGeL Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 29.05.10 02:20


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:57 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2