Badem Tatlısı Badem Tatlısı içindekiler Hamuru İçin : •2 su bardağı un •125 gr margarin •1 adet yumurta •1 su bardağı pudra şekeri •1 paket kabartma tozu •1 su bardağı toz badem •1 çorba kaşığı limon suyu •1 adet yumurta sarısı •Bir tutam tuz Şerbeti İçin : •2 su bardağı toz şeker •1 su bardağı su •1 çorba kaşığı limon suyu hazırlanışı •Unu çukur bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. •Erimiş margarin, yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu, toz badem, tuz ve limon suyunu ekleyin. İyice yumuşak bir hamur yapın. •Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzla yassılaştırın. Yağlanmış tepsiye dizin. •Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dk pişirin. •Şerbet için şeker ve suyu 5 dk kaynatın. Limon suyunu ilave edin. İyice soğuduktan sonra tatlının üzerine gezdirin. •Dilerseniz, hazır çikolata sosu ve bademle süsleyip servis yapın.
Konu AnGeL tarafından (26.11.09 Saat 04:45 ) değiştirilmiştir..
|