Bülbül konaği BÜLBÜL KONAĞI Malzemeler:
* 1 yumurta (sarısı içine, beyazı katları yapıştırmak için)
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1.5 çorba kaşığı yoğurt
* 1 çorba kaşığı sirke
* 1 paket eritilmiş soğutulmuş margarin
* 1 paket kabartma tozu
* Aldığı kadar un
* Ceviz
Şerbeti İçin:
* 4 su bardağı su
* 4 su bardağı şeker
* Yarım limon
Yapılışı :
Öncelikle şerbet yapılır ve soğumaya bırakılır. Yoğurma kabına yoğurdu, eritip soğuttuğunuz margarini, yumurtanın sarısını, sirkeyi ve sıvıyağı koyun. Azar azar un ilavesi ile birlikte kabartma tozunu da ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru iki eşit parçaya bölün. İlk parça merdane ile yarım parmak kalınlığında açılır. Çay bardağı ile yuvarlaklar kesilir. İkinci parçada yarım parmak kalınlığında açılır. Aynı sayıda yuvarlak kesilir. Yalnız ikinci kesilen yuvarlakların ortası küçük bir kapak ile tekrar kesilir. Simit şeklini alan bu parçalar yumurta akı ile ilk parçalara yapıştırılır. Ortalarına birer yarım ceviz içi yerleştirilir. Hafif yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üstü kızarana dek pişirilir. Fırından çıkarılıp soğuk şerbet dökülür. |