tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Bayram Tatlıları
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Bayram Tatlıları Bayram tatlıları tarifleri,baklava,şöbyet,kadayıf,lokma...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Bülbül konaği
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1073

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 26.11.09, 04:25   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Bülbül konaği

BÜLBÜL KONAĞI

Malzemeler:

* 1 yumurta (sarısı içine, beyazı katları yapıştırmak için)
* 1 çay bardağı sıvıyağ


* 1.5 çorba kaşığı yoğurt
* 1 çorba kaşığı sirke
* 1 paket eritilmiş soğutulmuş margarin
* 1 paket kabartma tozu
* Aldığı kadar un
* Ceviz

Şerbeti İçin:

* 4 su bardağı su
* 4 su bardağı şeker
* Yarım limon

Yapılışı :

Öncelikle şerbet yapılır ve soğumaya bırakılır. Yoğurma kabına yoğurdu, eritip soğuttuğunuz margarini, yumurtanın sarısını, sirkeyi ve sıvıyağı koyun. Azar azar un ilavesi ile birlikte kabartma tozunu da ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru iki eşit parçaya bölün. İlk parça merdane ile yarım parmak kalınlığında açılır. Çay bardağı ile yuvarlaklar kesilir. İkinci parçada yarım parmak kalınlığında açılır. Aynı sayıda yuvarlak kesilir. Yalnız ikinci kesilen yuvarlakların ortası küçük bir kapak ile tekrar kesilir. Simit şeklini alan bu parçalar yumurta akı ile ilk parçalara yapıştırılır. Ortalarına birer yarım ceviz içi yerleştirilir. Hafif yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üstü kızarana dek pişirilir. Fırından çıkarılıp soğuk şerbet dökülür.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bulbul, bülbül konaği, bülbül konaği hazırlanışı, bülbül konaği nasıl yapılır, bülbül konaği tarifi, bülbül konaği yapılışı, konagi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Bülbül Görmek - Rüyada Bülbül Görmek Açıklaması ve Yorumu - Bülbül Rüya Tabiri Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 15.03.13 22:24
Ya Bülbül de Güle Kon Dikene Konma Şarkı Sözü Deniz Toprak - Deniz Toprak Ya Bülbül Serap Türkçe Müzik Hit ( En Sevilen ) Şarkı Sözleri 0 07.03.13 02:16
Azer Bülbül Resimleri - Azer Bülbül Fotografları Okyanus Ünlülerin Resimleri 0 06.01.12 23:45
Azer Bülbül Biyografisi - Azer Bülbül Hayatı - Azer Bülbül Kimdir? Okyanus Fantazi Müzik Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) 0 06.01.12 23:30
Bülbül - Bülbül Hakkında Genel Bilgiler - Bülbüllerin Özellikleri - Seher Kuşu Fenci Kuşlar 0 13.07.10 01:15


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:56 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2