tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Bayram Tatlıları
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Bayram Tatlıları Bayram tatlıları tarifleri,baklava,şöbyet,kadayıf,lokma...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Tel Kadayıflı ve Sakızlı Muhallebi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2563

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 24.08.09, 09:27   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 116
Konular: 67
Puan Grafiği
Rep Puanı:1043
Rep Gücü:0
RD:Superisi has much to be proud ofSuperisi has much to be proud ofSuperisi has much to be proud ofSuperisi has much to be proud ofSuperisi has much to be proud ofSuperisi has much to be proud ofSuperisi has much to be proud ofSuperisi has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
2 Mesajına 2 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Tel Kadayıflı ve Sakızlı Muhallebi

Tel Kadayıflı


ve

Sakızlı Muhallebi



Malzemeler

1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 nohut büyüklüğünde damla sakızı
3 dolu kaşık un
1 poşet toz krem şanti (kutunun içindeki iki paketten sadece biri kullanılacak)
-
250 gr tel kadayıf

1 su bardağı irice kıyılmış fındık (veya ceviz)
3 kaşık tereyağ
4 kaşık toz şeker

Yapılışı
-
Önce kadayıfları bir tepsi üzerine sererek sıcak ve kuru bir yerde bir iki saat kurutalım, nemi iyice gitsin. Elinizi sürdüğünüzde kadayıfların tel şehriye kuruluğunda olmaları gerekiyor. Bir büyükçe tavaya 3 kaşık tereyağ, 4 kaşık şeker ve tel kadayıfları koyalım. İrmik helvası yapar gibi kavurmaya başlayalım. 10 dakika sonra fındıkları da ilave ederek kısık ateşte kavurmaya devam edelim. Kadayıfların rengi yavaş yavaş dönmeye başlayınca ki bu süre bende 30-40 dakika kadar sürdü ateşi kapatalım. Daha pratik olması açısından isterseniz bu kavurma işini muhallebiyi ikram etmeden bir iki gün önce hazırlayıp, tel kadayıfları buzdolabında kapağı kapalı olarak bekletebilirsiniz.
-
Bir tencereye süt, şeker ve unu koyalım ve tel çırpıcıyla hiç pürüz kalmayıncaya, un iyice süt içinde dağılıncaya kadar karıştıralım. Sütü ateşe alalım ve çırpıcıyla karıştırmaya devam ederek muhallebiyi pişirelim. Ocaktan almaya yakın havanda dövdüğümüz damla sakızını muhallebiye ekleyelim ve 2-3 dakika daha pişirip ocağın altını kapatalım, ılımaya bırakalım.
-
Muhallebi ılınınca bir poşet krem şantiyi ekleyelim ve mikser ile orta hızda 5 dakika çırpalım.
-
Kavrulmuş tel kadayıfın yarısını 3 parmak derinliğinde bir borcama koyalım. Cheesecake tabanı yapar gibi iyice bastırarak kadayıfları sıkıştıralım. Üzerine iyice soğumuş olan muhallebiyi dökelim. En üste tel kadayıfların kalan yarısını düzgünce yayalım. Muhallebinin heryanı kadayıfla kaplanması gerekiyor. Yine elinizle kadayıfları bastırmanız gerekiyor.
Buz dolabında bir kaç saat bekletip servis yapalım. Afiyet olsun
Superisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
kadayifli, muhallebi, sakizli, tel, tel kadayıflı ve sakızlı muhallebi, tel kadayıflı ve sakızlı muhallebi hazırlanışı, tel kadayıflı ve sakızlı muhallebi nasıl yapılır, tel kadayıflı ve sakızlı muhallebi tarifi, tel kadayıflı ve sakızlı muhallebi yapılışı, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
İngilizce Yemek Tarifi ve Türkçesi - Kıtır Kadayıflı Muhallebi ASYA İngilizce Yemek Tarifleri 0 15.01.12 09:32
Kadayıflı Pötibörlü Muhallebi ASYA Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 31.07.11 16:34
İngilizce Yemek Tarifi ve Türkçesi ,Kıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi Tanem İngilizce Yemek Tarifleri 0 31.05.10 22:26
Sakızlı Muhallebi Güllü Bayram Tatlıları 0 27.09.08 00:52
Sakızlı Muhallebi Güllü Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 27.09.08 00:52


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:24 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2